Klassiek & modern kerstdiner

De feestdagen zijn het ideale moment om voor clichés te gaan. Maar traditioneel kan ook heel eigentijds zijn. Of je nu kiest voor kalkoen, kwartel of een mooie rack. We verrassen je met klassieke bereidingen en eigentijdse variaties. De keuze is aan jou.

Beenham

Ga voor een sappige beenham. Deze beenham is gelakt en geflambeerd met appelstroop en brandy. Verwen je gasten met deze heerlijke klassieker!

Tournedos

Tournedos is een klassiek stukje vlees dat perfect is voor een feestelijk kerstdiner. Het malse, boterzachte rundvlees – gesneden uit het mooiste deel van de ossenhaas – smelt op de tong en straalt verfijning uit.  

Kalkoen

Kalkoen is voor veel mensen een kersttraditie. Zowel klassiek of eigentijds zijn er tal van bereidingsopties. Wat te denken van een rouleaux van kalkoen: ultiem klassiek? Of een karaage van kalkoen: knapperig van buiten, mals van binnen? Of pak echt uit en serveer de perfecte kalkoen op traditionele wijze.  

Garnalencocktail

Tijdens het kerstdiner kan de klassieke garnalencocktail eigen niet ontbreken. Wij gaven er een twist aan met laagjes tomatenpuree en kropsla crème of ga je voor de klassiekere garnalencocktail met cocktailsaus?  

Soep van garnalen en gamba's

Tover de garnalencocktail om tot een krachtige gambasoep. Kies voor deze elegante start van je kerstdiner.

3 x Wellington

We kennen allemaal de traditionele beef wellington. Niet voor niets een klassieker maar je kan hier volop mee variëren! Ga dit jaar voor de eenpersoons variant, de klassieke beef wellington of voor de vega variant met portobello.  

Kwartel

Gekonfijte kwartelboutjes zijn een ware klassieker. Maar zelfs binnen deze bereiding heb je meerdere keuzes. Maak de kwartelboutjes zelf schoon óf maak het jezelf makkelijk met kant-en-klare gekonfijte kwartel.

Rack

Ga je voor klassiek, dan ga je voor lamsrack met tarte tatin van ui en bataat. Liefhebbers van modern genieten daarentegen van een rack van everzwijn. Ook hier geldt: de keuze is aan de chef.

Carpaccio

Carpaccio als voorgerecht tijdens de feestdagen is een ware klassieker. Serveer hem op een plank voor shared dining of ga voor een-persoonsgerechten. Met carpaccio zit je altijd goed!

Meer klassieke en moderne recepten

Zo zijn er tal van variaties op bekende gerechten. Denk aan een zalm gemarineerd in bietensap óf een eigentijdse presentatie van surf & turf met kreeft en ossenhaas. Of ga voor een van de andere keuzes hieronder. Voor welke variant je ook kiest: je gast geniet.

Inspiratie voor de feestdagen

Laat je inspireren door alles wat Sligro te bieden. Van recepturen tot tafelstyling, en van bijzondere producten tot gemaksalternatieven.