Kalkoen is voor veel mensen een kersttraditie. Zowel klassiek of eigentijds zijn er tal van bereidingsopties. Wat te denken van een rouleaux van kalkoen: ultiem klassiek? Of een karaage van kalkoen: knapperig van buiten, mals van binnen? Of pak echt uit en serveer de perfecte kalkoen op traditionele wijze.
Tijdens het kerstdiner kan de klassieke garnalencocktail eigen niet ontbreken. Wij gaven er een twist aan met laagjes tomatenpuree en kropsla crème of ga je voor de klassiekere garnalencocktail met cocktailsaus?
We kennen allemaal de traditionele beef wellington. Niet voor niets een klassieker maar je kan hier volop mee variëren! Ga dit jaar voor de eenpersoons variant, de klassieke beef wellington of voor de vega variant met portobello.
Gekonfijte kwartelboutjes zijn een ware klassieker. Maar zelfs binnen deze bereiding heb je meerdere keuzes. Maak de kwartelboutjes zelf schoon óf maak het jezelf makkelijk met kant-en-klare gekonfijte kwartel.
Ga je voor klassiek, dan ga je voor lamsrack met tarte tatin van ui en bataat. Liefhebbers van modern genieten daarentegen van een rack van everzwijn. Ook hier geldt: de keuze is aan de chef.
Carpaccio als voorgerecht tijdens de feestdagen is een ware klassieker. Serveer hem op een plank voor shared dining of ga voor een-persoonsgerechten. Met carpaccio zit je altijd goed!
Zo zijn er tal van variaties op bekende gerechten. Denk aan een zalm gemarineerd in bietensap óf een eigentijdse presentatie van surf & turf met kreeft en ossenhaas. Of ga voor een van de andere keuzes hieronder. Voor welke variant je ook kiest: je gast geniet.
Gevulde pompoen met spinazie, geitenkaas en cranberries
Gevulde flespompoen met spinazie, geitenkaas en cranberries van de barbecue
Surf & turf van kreeft en ossenhaas
De klassieke surf-and-turf van kreeft en ossenhaas, geserveerd met winterse groenten