• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 3 minuten

Blog | Alles in de soep

Soep is al zo oud als de weg naar Rome, misschien nog wel ouder. Geen wonder, want soep is naast voedzaam en lekker ook handig voor het opmaken van restjes en het voorbereiden van grotere hoeveelheden. En hadden we al gezegd dat je met soep heel fijne marges kunt maken? Zeker als je gebruik maakt van kwalitatief hoogstaande convenienceproducten. Zo bespaar je tijd en dus kosten en serveer je toch in een handomdraai jouw eigen signature soep aan je gasten.

Veel soeps

Soep is bij uitstek comfort food. Nederlanders consumeren dan ook zo’n 18 liter soep per persoon per jaar, onze zuiderburen bijna 26 liter en de oosterburen ongeveer 45 liter. In Nederland wordt soep vooral als voorgerecht gegeten, maar de maaltijdsoep wint terrein. In België is soep vooral populair als avondmaaltijd of lunch. Hoewel iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete soep heeft, steken er een paar soepen met kop en schouders bovenuit: pompoensoep (uiteraard vooral in de herfst), tomatensoep (jaarrond) en de laatste jaren heeft de courgettesoep zich een weg naar de top 3 gevochten. Aziatische soepen, zoals ramen, zijn momenteel duidelijk bezig met een opmars. Bij de jongere generaties is linzensoep een van de populairste soepen.

De beste bouillon

Huisgemaakte bouillon is natuurlijk fantastisch voor de smaak én voor het verhaal bij het gerecht. Maar zelf maken is ook zeer tijdrovend. Bij Sligro kun je daarom kiezen uit een bijna eindeloos assortiment fonds, bouillons en soepen. Zo bespaar je niet op kwaliteit, maar wél op tijd. Kostbare tijd, die je nu kunt gebruiken om op jouw eigen creatieve wijze de basis verder uit te bouwen en te upgraden.

Foodswap

In het recept Italiaanse soep met zeevruchten en venkel spelen fruits de mer, gamba’s en inktvisringen de hoofdrol in een basis van kant-en-klare lichtgebonden venkelsoep. Stoom intussen 2 kilo afgespoelde mosselen zonder vet of groenten in een ruime pan 5 minuten met het deksel erop. Giet af en vang het vocht op. Verwijder de schelpen. Meng het kookvocht met de venkelsoep en voeg de gestoomde mosselen op het laatste moment toe.

Hot topics