• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Ei catchers

Eieren worden over de gehele wereld gegeten in de meest uiteenlopende gerechten. Niet zo gek. Want naast dat je ei op ontzettend veel manieren kunt bereiden, kun je tegenwoordig ook voor duurzame eieren kiezen. Bovendien leent het ei zich voor heel veel smaaktoepassingen. Zowel zoet als hartig! Zo maakten we een frittata met onder meer wilde paddenstoelen. Het gekookte ei vind je in een heerlijke ramen en in een vegetarische rendang. De eierblini’s werkten we af met een heel ander soort eitjes: van forel en haring. En in de omgekeerde lemonpie liggen stijfgeklopte eiwitten onderop en worden ze afgetopt met eidooiers gemengd met limecurd.

Duurzaam & groen

Sligro’s eigen merk De Groene Hen is het eerste eiermerk dat het keurmerk On the way to PlanetProof kreeg. De kippen die de eieren leggen hebben een natuurlijk dag- en nachtritme en veel meer leefruimte dan normale scharrelkippen. Bovendien krijgen ze veevoer op basis van oerwoudvrije soja, oftewel soja waarvoor geen ontbossing nodig is. Het assortiment van De Groene Hen is breed: van vloeibaar eigeel tot vloeibare roereimix en van scharreleieren M/L tot gekookte gepelde eieren.

Ceifers

  • Nederlanders eten gemiddeld ruim 200 eieren per jaar. Hierbij zijn eieren die in cake, gebak of toetjes worden verwerkt niet meegerekend. 
  • Een kippenei weegt circa 55 gram.
  • Het struisvogelei is het grootste van alle eieren en weegt ongeveer 1,5 kilo. 
  • De bijenkolibrie legt het kleinste ei: dit is 0,5 cm lang.

Carbonara? Ja?

Een van de romigste, smeuïgste en lekkerste gerechten waarin ei een grote rol speelt is natuurlijk spaghetti carbonara. Er zijn 3 trucs voor een perfecte versie: gebruik hele eieren en gebruik gelijke delen parmezaan en pecorino. En tot slot: meng het losgeklopte ei pas door de beetgare pasta als je de pan van de warmtebron hebt afgehaald. Verse zwarte peper erover malen en direct uitserveren!

Hot topics