Eieren worden over de gehele wereld gegeten in de meest uiteenlopende gerechten. Niet zo gek. Want naast dat je ei op ontzettend veel manieren kunt bereiden, kun je tegenwoordig ook voor duurzame eieren kiezen. Bovendien leent het ei zich voor heel veel smaaktoepassingen. Zowel zoet als hartig! Zo maakten we een frittata met onder meer wilde paddenstoelen. Het gekookte ei vind je in een heerlijke ramen en in een vegetarische rendang. De eierblini’s werkten we af met een heel ander soort eitjes: van forel en haring. En in de omgekeerde lemonpie liggen stijfgeklopte eiwitten onderop en worden ze afgetopt met eidooiers gemengd met limecurd.
Sligro’s eigen merk De Groene Hen is het eerste eiermerk dat het keurmerk On the way to PlanetProof kreeg. De kippen die de eieren leggen hebben een natuurlijk dag- en nachtritme en veel meer leefruimte dan normale scharrelkippen. Bovendien krijgen ze veevoer op basis van oerwoudvrije soja, oftewel soja waarvoor geen ontbossing nodig is. Het assortiment van De Groene Hen is breed: van vloeibaar eigeel tot vloeibare roereimix en van scharreleieren M/L tot gekookte gepelde eieren.