• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Foodhall

Foodhallen, wie kent ze niet? Ze rijzen als spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond en dat is niet voor niets! Ze staan immers altijd garant voor heerlijke culinariteiten van over de hele wereld. In elke foodhall vind je bovendien vaak allerlei hyperspecialismen onder een dak. De foodhall is waar de echte specialisten vol passie hun ambacht laten zien.

Hyperspecialismes 
Het aantal foodhallen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Wereldwijd is dat het geval, maar ook in Nederland vind je ze overal. Van noord tot zuid en van oost tot west en dat geldt niet alleen voor de locatie van de verschillende foodhallen. Want ook het aanbod in de foodhallen komt uit alle windstreken! Daarbij zie je vaak dat ondernemers en chefs zich in grote mate gespecialiseerd hebben in één richting of soort gerecht. Denk aan springrolls, maar dan met allerlei verrassende vullingen. Of aan de supertrendy bentobox, ook altijd met een verrassende inhoud. Of aan barbecuegerechten op Braziliaanse wijze. Vaak wordt al dat heerlijks begeleid door de mooiste craftbieren, stuk voor stuk ambachtelijk gebrouwen - ook al zo’n fijne trend van dit moment. Voor de horecaondernemer is het fenomeen foodhall een uitgelezen kans om zich te laten inspireren.

Foodtrends
De foodhallen vormen een trend an sich, maar ook eenmaal binnen vind je altijd een zeer uiteenlopend aanbod aan eigentijdse trends. Zo zijn gerechten uit de hele wereld nog steeds hip & happening. We hoeven immers niet naar Japan om heerlijke yakitori te proeven of naar Mexico voor zalige taco’s, dat kan bij wijze van spreken direct om de hoek. Maar tegenwoordig wordt er wel een eigen draai aan gegeven. Een andere trend die we veel zien bij de foodhallen - en die zich van daaruit verspreidt naar overige horeca - is het aanbieden van kleinere gerechten, al dan niet om te delen.

William Shakespeare

‘For a quart of ale is a dish for a king’

All over Nederland

In 2014 opende de allereerste foodhall in Nederland, en wel in Amsterdam-West. Inmiddels vinden we foodhallen door ons hele land. We lichten er een paar uit:

  • Foodhall Arnhem: food sharing van burgers tot kreeft
  • Foodhall Breda: maar liefst 14 verschillende wereldkeukens
  • MingleMush, Den Haag: 15 foodstands, met een aanbod van pannenkoeken tot Afrikaanse gerechten
  • Twentsche Foodhal, Enschede: 9 keukens, lokale producten en 16 bieren op tap
  • World of Food, Amsterdam-Zuidoost: meest multi-culturele foodhall van nu, met 25 verschillende stands

Wereldpairing

Een goed gerecht is niet compleet zonder het perfecte drankje erbij. Dat kan wijn zijn, maar op dit moment zijn craftbieren ontzettend in opkomst. Zo smaakt een Belgisch duveltje duivels bueno bij Spaanse Pan con tomate, een Texelse vuurbaak zeer smaakvol bij een Arabische falafel en met een stevig witbier van Brouwerij ’t IJ bij een Aziatisch geïnspireerde springroll springt elke gast een gat in de lucht. Eens een heel andere kijk op mixologie!

Hot topics