• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 3 minuten

Blog | Zoek de groente

Er zijn meerdere onderzoeken die uitwijzen dat mensen graag zoet en vet eten. Bij de keuze van voedingsmiddelen laat men zich daarom vaak leiden door ‘genot’ en niet door ‘wat is goed voor mij?’. Jammer, want groenten zijn lekker en zitten boordevol goede voedingsstoffen en vezels. Met deze recepten is het wél voor iedereen genieten van groente! De ‘spaghetti’ van groenten kenden we al, maar wist je dat er ook deeg is dat grotendeels uit groente bestaat? Bagels, empanadas, poffertjes en zelfs focaccia zijn ideaal om groenten in te verwerken. En wist je al dat je in kipnuggets een heel groot aandeel pompoen kwijt kunt?

Rainbow

Een gerechtje met mooie kleuren is aan trekkelijker dan een bordje met saaie, vage tinten. En wist je dat mensen gekleurd eten ook automatisch lekkerder vinden? Ga daarom altijd uit van de kleur van groente en bouw je gerecht daaromheen. Laat kleuren complementeren of juist afsteken en houd ook rekening met je servies. Wit is altijd een mooie basis, maar bij een donker of zelfs zwart bord komen de kleuren ook prachtig uit. Ga je uit van seizoensgroenten, dan heeft dat uiteraard een positieve invloed op je marges.

Boordevolle bagels

Uniek en magnifi ek, dat zijn de veganistische groente bagels van Pain Nature. Ze zijn bijzonder door de grote hoeveelheid verse groenten die erin verwerkt zijn: ze zijn gemaakt met natuurdesem en bevatten minimaal 40% verse groenten! Dat betekent dat ze rijk zijn aan vezels en boordevol natuurlijke vitamines zitten. Bij de productie ervan wordt bovendien het no waste principe gehanteerd. Win, win, win, dus!.

Vezels en andere voedingswaarden

Groenten gebruiken is gebruik maken van natuurlijke suikers en dat geldt met name voor wortel, pompoen, biet en ga zo maar door. Een goed argument! Een belangrijk voordeel van groenten is bovendien dat ze - enkele uitzonderingen zoals mais en zoete aardappel daargelaten - relatief laag in calorieën zijn. Wel vullen ze goed en zitten ze vol met vezels. Dat maakt ze ideaal om relatief ‘lege’ producten zoals witbrood toch te voorzien van de broodnodige vezels.

Hot topics