• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | No bake, just make!

Amuses, fingerfood, hapjes, maar ook taartjes kun je maken zonder warmtebron. No bake, just make! De truc is slim samenstellen en gebruik maken van convenience. Je bespaart hiermee niet alleen op de kosten van je warmtebronnen, ook je inkoopkosten kunnen vaak omlaag. Om je te inspireren bedachten we zes heel verschillende gerechten voor je, zowel hartig als zoet en voor verschillende eetmomenten.

Voorgebakjes

Bespaar de tijd én de kosten van het bakken en ga voor kant-en-klare, voorgebakken taartbakjes en -bodems. Het merk Pidy heeft een assortiment van bijna zestig producten in de meest uiteenlopende vormen, soorten en maten. Van feuilletees tot veggie cups en van zandtaartjes tot roomboterbakjes. In het recept Taartje met karamelcrème, noten en chocoladesaus kozen we voor de ronde mini roomboterbakjes met een diameter van 7 cm.

Lepelkaas

De Italianen kunnen er niet zonder: gorgonzola. Er zijn twee hoofdsoorten, de piccante en de dolce. De naamgeving is wellicht verwarrend. Want piccante is niet zozeer pikant in de zin van heet, maar gewoon lekker pittig. De dolce is ook niet zoet, maar wél extreem smeuïg. Een goede gorgonzola dolce wordt daarom ook wel gorgonzola 'cucchiao' genoemd, wat lepel betekent. Deze gorgonzola is namelijk zó zacht, dat je hem met een lepel kunt eten.

Hmm... vloeibaar karamel

Vloeibare karamel is dé topping voor veel desserts. Je maakt het door gekaramelliseerde suiker af te slappen met room, boter of een mengsel van allebei. Best even een handeling, maar kant-en-klare vloeibare karamel is het nou eenmaal vaak net niet. Deze van Caramelz smaakt echter wél alsof hij bij jou in de keuken zelfgemaakt is. Perfect voor een elegante drizzle over je gerecht.

Hot topics