• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Tray bake!

Maak van de oven je beste vriend en verdiep je in het fenomeen traybake. Want op de bakplaat kun je de meest uiteenlopende, complete gerechten bereiden. Een van de voordelen van zo’n traybake is dat alle smaken vele malen intenser worden. Een ander voordeel is dat zodra alles op de plaat ligt, je er nauwelijks nog omkijken naar hebt. Lekker wordt het sowieso! En op tafel is zo’n traybake ook een gegarandeerd succes.

Sharing is caring

Een traybake ziet er spectaculair uit op tafel en leent zich uitermate goed voor shared dining. En je hebt geen expertise (en tijd) nodig voor plating. Zorg er wel voor dat je bakplaat er mooi uitziet en besteed extra zorg aan mooie bakjes, schaaltjes of minipannetjes voor bijgerechten en sauzen.

Paella plus

Dubbel slim en dubbel snel: men neme een kant-en-klare paella en tovert die om tot een waanzinnig lekkere én goedgevulde traybake. Voorwaarde is natuurlijk wel dat die paella van hoge kwaliteit is, en dat is deze van Collet. Door extra groenten toe te voegen, wordt het eindresultaat wat lichter en kun je er meer personen van laten eten. Daarnaast maakten we het gerecht extra luxe door er flink wat grote garnalen, mosselen en kokkels aan toe te voegen en er aioli en zeekraal naast te serveren.

Fruit bake

Vlees, vis, groente… alles kunnen we in de oven bereiden. Maar wat dacht je van fruit? De hoge temperatuur van de oven zorgt ervoor dat het fruit een nog levendigere en diepere smaak krijgt. Maak je er een cobbler van met wat deeg, dan krijg je een uitmuntend dessert. In het recept Fruit cobbler gebruikten we een crumble van cantuccini en serveerden we het geheel met een heerlijk kleverige fruitsaus.

Hot topics