Culinaire trend

Winterwinnaars

Seizoensgroenten zijn echte margemakers. Koop nu voordelig wintergroenten in en geef ze een culinaire make-over. 

Recepten

Ze zijn nu voordelig geprijsd en perfect op smaak: hét moment dus om met wintergroenten aan de slag te gaan. Geef er een creatieve draai aan en verras je gasten.  

Gebraden winterpeen + gefermenteerde winterpeen + Schuim van winterpeen

In dit mooie ton sur ton gerecht wordt winterpeen op drie manieren bereid. Hartig gebraden, verrassend gefermenteerd en zacht in een romig schuim. Foreleitjes geven nog eens extra kleur. Serveer met de frisse, minerale Cuatro Rayas Longverdejo.

Gepofte en geroosterde groene kool met foie royale en vinaigrette van gewürztraminer

De savooiekool wordt eerst gepoft met salie, knofl ook en jus en vervolgens gegrild. Het resultaat is bijzonder, zeer smaakvol en geraffi neerd door de foie royale en gewürztraminervinaigrette. Erbij: de lichtvoetige Yering Station Village Pinot Noir.

Preiterrine met gebakken peer en parelhoen

Een terrine met als hoofdingrediënten prei, parelhoenfi let en spek. Gebakken peer, afgeblust met perenschnaps, zorgt voor een friszoet accent. Jean Loron Beaujolais Villages Les Belmonts is er perfect complementair bij.

Pastinaakrisotto met oude Rotterdammer

De intense, aromatische en een tikkeltje zoete smaak van pastinaak past perfect in een romige risotto. De zeer oude Rotterdammer kaas maakt dit Italiaanse gerecht op authentiek Hollandse wijze af. Serveer met de aromatische Corte Ibla 1697 Grillo bio.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends