• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Nicole Horsmans & Daan Harterink

Siroop zonder zooi

Daan en Nicole willen met de natuurlijke siropen van Soof de frisdrankwereld opschudden. Alle ingrediënten passen op de voorkant van de fles. 

Zonder zooi, met missie

Met hun siropen zonder kunstmatige toevoegingen willen Nicole Horsmans en Daan Harterink de frisdrankwereld opschudden. Want waarom is er wel steeds meer aandacht voor wat er in ons eten zit, maar niet voor wat we precies drinken?

“Bij Soof Drinks maken we honderd procent natuurlijke siropen van fruit, groenten en kruiden. Zonder zooi, dus alle ingrediënten passen op de voorkant van de verpakking. Het idee ontstond bij Nicole. Zij dronk elke ochtend een wortel-appel-gemberjuice en vroeg zich af: zou ik dit ook kunnen meenemen om later op de dag te drinken? Ze kookte het sap in, voegde water toe en zo ontstond de eerste ‘siroop zonder zooi’. Samen besloten we de mogelijkheden verder te onderzoeken.

Tussen het eerste idee en de eerste fl essen die van de band rolden, zat bijna twee jaar. Het moeilijke is dat we met verse ingrediënten werken. Je wilt een constante smaak, dus kun je niet de ene keer met zure appels werken en dan weer met zoete. Tijdens dit proces kregen we regelmatig te horen dat het toch handiger zou zijn om suiker of conserveringsmiddel toe te voegen. Maar wij houden vast aan onze principes, ook al duurde de introductie hierdoor langer dan gehoopt.

In 2017 hebben we Soof (een afkorting voor Sip On Our Friendship) gelanceerd in vier smaken. Daarbij hebben we ons meteen op de horeca gericht, want horecazaken zijn vaak op zoek naar een bijzonder product met een goed verhaal. Bovendien zijn de marges op onze siropen ontzettend aantrekkelijk. Om te zorgen dat elke medewerker de juiste verhouding serveert, hebben we speciale pompjes ontwikkeld. Ook zijn er, op verzoek vanuit de horeca, blikjes verkrijgbaar met daarin onze drie populairste smaken, gemixt met bruiswater.

Je kunt onze siropen in limonades, cocktails en mocktails verwerken. Maar in dit seizoen zijn ze ook heel geschikt als smaakmaker in warme dranken. Met een theesommelier hebben we bijzondere recepten ontwikkeld. Zo blijkt earlgreythee heel lekker met een scheutje rooskardemomsiroop. En als je wat wortel-gember-appelsiroop door opgeklopte havermelk doet, krijg je een soort chai latte. We hebben net een nieuw product gelanceerd: biologische gembersiroop. Met een beetje gekookt water maak je hiervan een heerlijke gemberthee. Grappig genoeg blijken chefs onze siropen trouwens ook voor heel andere dingen te gebruiken, zoals dressings, sauzen en desserts.

Het is onze missie het bewustzijn te vergroten over wat we drinken. We willen de frisdrankmarkt opschudden: weg met de onnodige ingrediënten en kleine lettertjes! Als het gaat om eten is er steeds meer aandacht voor pure ingrediënten en koken zonder pakjes en zakjes, maar bij drankjes bijna niet. Wat ons betreft kan en moet dat anders. Denk om!”

“Horecazaken zijn vaak op zoek naar een bijzonder product met een goed verhaal”

Hot topics