• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Servies van Rak Porselein

Prikkel de zintuigen

Laat je gasten extra genieten van hun gerecht: serveer het op bijzonder servies. Rak Porselein leent zich er bij uitstek voor.

Smaakbeleving creëer je door de zintuigen te prikkelen. De juiste plating laat gasten zóveel meer genieten van een gerecht. Blijf daarom experimenteren met de kleuren, vormen en texturen van serviesgoed.

Oog voor detail

Rak Porselein is een van de grootste producenten van serviesgoed voor de horeca. Het bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft maar liefst 100.000 vierkante meter aan productiefaciliteit, waar jaarlijks 28 miljoen borden, schalen en ander serviesgoed van de band rollen. Het ene porselein is het andere niet: grondstoffen, samen - stelling en procedé bepalen de kwaliteit. Rak ontwikkelt eigen (geheime) recepten voor de basis en het glazuur. De mix van onder meer kwarts, porseleinklei (kaolien) en het gesteente veldspaat zorgt voor hardheid, sterkte en slijtvastheid. Hiervan worden onder hoge druk de borden, schalen en kommen geperst. Vervolgens zorgt het bakken bij extreme temperaturen (circa 1250ºC) dat de producten hard, duurzaam en niet-poreus worden. Ook Rakstone, een mengsel van porselein en steengoed (klei die op hoge temperaturen kan worden gebakken), is een bijzondere innovatie van Rak. Dit materiaal combineert de warme uitstraling van traditioneel geboetseerd aardewerk met de slijtvastheid die nodig is voor dagelijks professioneel gebruik. Het is geschikt voor gebruik in de magnetron, salamander en oven, gemakkelijk te reinigen en niet poreus. De met de hand aangebrachte afwerking versterkt de natuurlijke, ambachtelijke sfeer. Variaties in tint en kleurintensiteit maken elk serviesstuk uniek.

Tafelstyling

Laat je inspireren door de het mooiste tafellinnen, bestek, kandelaars en andere tafeldecoratie!

Hot topics