• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Training, travel & event

ZiN x Social responsability

ZiN Inspiratielab is bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Op het gebied van duurzaamheid kun je écht impact maken

'Duurzame aanpassingen op ingrediëntniveau lijken vaak klein maar er valt een enorme winst mee te behalen'

Duurzaamheid is in de horeca een ‘hot’ thema. Als horecaondernemer wil je je kaart misschien wel verduurzamen maar je gaat daarbij niet graag over één nacht ijs. Want blijven je gasten straks wel terugkomen? Met de nieuwe ZiN-training Duurzaamheid in jouw horecazaak leer je welke stappen je kan zetten om je horecazaak te verduurzamen. Daarnaast geeft trainer Claire Bos onder meer inspirerende tips voor een duurzame kaart en leer je hoe je hiermee de gast verleidt.

"Van de gemiddelde CO2-footprint  beslaat onze voeding ongeveer  35 procent”, stelt Claire Bos.  “Dat is fl ink. De ‘normaal’ is nu  ongezond en niet duurzaam.  Met Smaackmakers proberen we deze normaal  om te draaien. We willen toe naar een ander  eetpatroon met meer focus op plantaardige,  verse, meer lokale en seizoensgebonden  producten. En dat met minimale voedselverspilling.”

Impact

“Naast het goed zorgen voor onze planeet heeft verduurzaming van je keuken natuurlijk ook een positieve invloed op effi ciëntie, in koop en kosten. Met Smaack makers helpen we horecaondernemers succesvol te verduurzamen. Om je heen zie je de laatste jaren veel duurzame concepten ontstaan. In de training die we voor ZiN Inspiratielab verzorgen benadrukken we het belang van het maken van de juiste keuzes. Zo kun je op duurzaamheidsgebied iets doen waarmee je ook écht impact maakt.”

Duurzamere kaart

“Pas bijvoorbeeld op een slimme manier je menukaart aan naar een duurzamere kaart. Daarbij kun je denken aan vermindering of vervanging van ingrediënten door duurzame varianten. Gebruik bijvoorbeeld tofu in plaats van ei of vervang palmolie door lijnzaadolie. Deze duurzame aanpassingen op ingrediëntniveau lijken vaak klein, maar er valt een enorme winst mee te behalen. Er zijn volop trends en ontwikkelingen op dit gebied. In de training komen veel inspirerende voorbeelden aan bod.”

Boeien, binden, verleiden

“Sommige ondernemers willen heel graag verduurzamen, maar vinden het tegelijk ook wel spannend hoe de gast erop zal reageren. In de training helpen we ze met handige tips over hoe je de gast kunt boeien, binden en verleiden. Als je dat op de juiste manier doet zul je zien dat die angst helemaal niet nodig is. Met goed doordachte recepten die je op een aansprekende manier beschrijft kun je ook jouw gasten over de streep trekken.”

Schrijf je in voor de training

Duurzaamheid is actueel en hot. Naast een betere wereld kan het jou als ondernemer ook veel opleveren. Wil jij ook je horecazaak verduurzamen? Tips krijgen over verduurzaming van je menukaart en alles weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de ZiN-training Duurzaamheid in jouw horecazaak.

Over de trainers

Trainer Claire Bos

Claire Bos is mede-ondernemer bij Smaackmakers. Samen met haar collega helpt ze horecaondernemers met succes te verduurzamen. Claire Bos gelooft heilig in de noodzaak van een duurzamere wereld. Met haar andere bedrijf Bos Junkie begeleidt ze groepen om meer in verbinding te komen met en te leren van de natuur. Bij ZiN Inspiratielab inspireert en coacht Claire deelnemers met de training Duurzaamheid in jouw horecazaak.

Hot topics