• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Training, travel & event

ZiN x Gemak

ZiN Inspiratielab is bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Slim en efficiënt werken in je keuken

‘Snelheid hoeft nooit ten koste te gaan van kwaliteit', ZiN-trainers Robin Wijnen en Gijs van den Heuvel

In 2020 startten Robin Wijnen en Gijs van den Heuvel restaurantconcept Quisine. Inmiddels heeft de franchiseformule drie goedlopende vestigingen in Veldhoven, Oss en Oosterhout. Constante topkwaliteit leveren met behoud van eenvoud is de sleutel tot het succes. Hoe? Door een nauwe samenwerking met Sligro’s dochteronderneming Culivers.

”Met ons concept willen we een fine-diningsfeer creëren”, vertelt Robin. “Met herkenbare gerechten en maximaal vier componenten op het bord. We houden het eenvoudig zonder aan kwaliteit in te boeten. Quality by simplicity.”

Ambacht uitbesteden

Sterrenkok Gijs van den Heuvel werd aangetrokken voor de culinaire invulling: “We werken met Sligro’s concept Slimme Keuken. Dit betekent dat we het ambacht deels uitbesteden aan Culivers. Ik maak de recepturen en Culivers zorgt voor een gestandaardiseerde productie ervan. De voordelen van deze tailormade producten komen in onze training bij ZiN Inspiratielab aan bod: minder personeelskosten en geen derving of waste, waardoor we onze cijfers goed onder controle hebben. Verder halen we veel werkdruk weg, waardoor er meer ruimte komt voor creativiteit, aandacht voor de gast en orde en netheid in de keuken. Het personeel gaat zo ook met veel meer plezier naar het werk. Op de werkvloer ontstaat een fijne community waarin mensen zich vrij kunnen bewegen en ontwikkelen.”

Constante kwaliteit

Robin: “Wat iedereen goed moet beseffen is dat snelheid nooit ten koste hoeft te gaan van kwaliteit. Met Slimme Keuken creëer je een constante kwaliteit die altijd optimaal is. In onze training leggen we ook uit hoe je door middel van dit concept eenvoudiger tot een goed topgerecht kunt komen. Met een goede basis, bijvoorbeeld een curry of saus die wij ontwikkelden, kun je alle kanten op door er vervolgens je eigen draai aan te geven.”

Toekomst

Gijs: “Het koksambacht gaat langzaamaan verdwijnen. Dit is echt de toekomst. Door discussie en interactie kijken we tijdens de training samen met onze collega’s vooruit naar wat deze toekomst te bieden heeft. Hoe zorg je er toch voor dat je maximale controle hebt over je cijfers en de kwaliteit? Het werken met tailormade producten betekent dat je minder kwalitatief geschoold personeel nodig hebt, maar wel meer mensen die de winkel draaiende houden. Je haalt zo de foutmarges eruit en de kwaliteit blijft altijd gewaarborgd. Ook als de chef er een keer niet is.”

Schrijf je in voor de training

Een slimme keuken is de toekomst. Wil je topgerechten maken tegen een betere marge met minder personeelskosten? En dat zonder ook maar iets aan kwaliteit in te boeten? Meld je aan voor de nieuwe training Slim en efficiënt werken in je keuken.

Over de trainers

Robin Wijnen en Gijs van den Heuvel

Robin Wijnen is horeca-ondernemer en samen met Gijs van den Heuvel mede-oprichter van het succesvolle horeca-concept Quisine. Gijs van den Heuvel kookte voorheen op sterrenniveau bij De Lindehof en Zarzo en is verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Quisine. Bij ZiN Inspiratielab verzorgen ze de nieuwe training Slim en efficiënt werken in je keuken.

Hot topics