Training, travel & event

ZiN x Vakmanschap

ZiN Inspiratielab is bij uitstek de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie opdoet in de vorm van trainingen, trendtours en culinaire events. ZiN Inspiratielab speelt in op de laatste (food)trends & ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Talentontwikkeling

'DE KUNST IS OM ALTIJD BIJ DE TIJD TE BLIJVEN', ZiN-trainer Gerard Wollerich

Constante factor

Bij ZiN Inspiratielab verzorgt Gerard Wollerich samen met registervinoloog Claudia van Dongen de training Wijn & Spijs. Gerard maakte furore als chef-kok bij sterrenrestaurant Wollerich in Sint-Oedenrode en won in 2016 de prestigieuze Gouden Koksmuts. Gerard: “We zijn een constante factor. In de Lekker Top-500 staan we op een mooie nummer 46 en bij Gault&Millau scoren we 17 van de 20 punten, behoorlijk hoog. En ik ben natuurlijk samen met mijn team enorm trots op het behalen en behouden van onze Michelinster.”

Kennisoverdracht

Zijn geheim? Gerard: “Je basis moet natuurlijk heel goed zijn. Maar de kunst is om als kok goed bij de tijd te blijven en niet jarenlang hetzelfde kunstje te blijven doen. In de keuken werk ik veel samen met jong talent. Dat geeft een mooie wisselwerking. Overdracht van kennis is in de keuken ook superbelangrijk. Vroeger lag het boekje van de chef achter slot en grendel. Dat gaat toch nergens over? Je werkt ergens om te leren. Om je eigen fundering te leggen van waaruit je verder kunt knallen.”

Patisserieopleiding

Naast succesvol chef is Gerard Wollerich voorzitter van Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse restaurants op sterrenniveau.“Met het programma ‘Binden, Boeien en Behouden’ bieden we medewerkers gratis opleidingen aan”, vertelt Gerard trots. “Voor de sommelieropleiding en de patisserieopleiding werken we nauw samen met ZiN Inspiratielab. De patisserieopleiding wordt bijvoorbeeld verzorgd door Nederlands beste patissier Jeroen Goossens. Als je ziet wat die jonge gasten maken na twaalf lessen, kijk je echt je ogen uit. ZiN Inspiratielab is een prachtige locatie waar we met deze opleidingen perfect uit de voeten kunnen. Echt grote klasse. De samenwerking met Sligro is ontzettend goed en daar zijn we trots op.”

Schrijf je in voor de training

Wijnen kunnen een gerecht echt maken of breken. Met de juiste pairings breng je jouw zaak naar een hoger niveau. Wil jij ook alles weten over bijzondere en succesvolle wijn-spijscombinaties? Meld je dan aan voor de ZiN-training Wijn & Spijs bij ZiN Inspiratielab.

Over de trainer

GERARD WOLLERICH

Gerard Wollerich maakte naam als eigenaar en chef-kok van sterrenrestaurant Wollerich in het Brabantse Sint-Oedenrode. Daarnaast is hij voorzitter van Alliance Gastronomique. In zijn restaurant genieten gasten in een gemoedelijke omgeving van zijn fijne gastronomie met de mooiste wijnen. Gerard weet dan ook als geen ander met groot enthousiasme vakgenoten te inspireren over de perfecte combinaties. Bij ZiN Inspiratielab verzorgt hij samen met register-vinoloog Claudia van Dongen de training Wijn & Spijs.

ZiN Travel

Vakmanschap | Maastricht

Ga op donderdag 6 oktober mee op een trendtour die volledig in het teken staat van Vakmanschap. Onze deskundige tourguides nemen je mee naar sensationele concepten, verrassende locaties en inspirerende ondernemers.

ZiN Event

Wine experience

Sligro organiseert op dinsdag 11 oktober 2022 een bijzonder wijnevenement voor horecaprofessionals. Een van de masterclasses wordt gegeven door Edgaras Razminas.

Hot topics