Mexicaanse keuken

Mexico is een van de keukens waar traditie en trends voortdurend hand in hand gaan. Het heeft een heel eigen keuken, met een mix van ingrediënten. Sligro heeft een uitgebreid Mexicaans assortiment; van authentieke specerijen tot convenience producten. 

 

Mexicaans koken: traditioneel of met een twist?

Traditionele Mexicaanse gerechten

De enorme biodiversiteit van dieren en planten in het land zie je nog altijd in de gerechten terug. Een aantal ingrediënten spelen een hoofdrol in de authentieke Mexicaanse keuken, zoals mais, tomatillo, zwarte en bruine bonen en specerijen zoals kaneel en anijs. Het assortiment van Sligro is breed genoeg om de lekkerste Mexicaanse gerechten te maken!  

Gerechten met een Mexicaanse twist

De authentieke Mexicaanse keuken is erg specifiek. Maar wist je dat je gemakkelijk Mexicaanse ingredienten kunt gebruiken om Europese gerechten een bijzondere twist te geven? Of ga voor een tex-mex gerecht, waarbij de gerechten een overvloed aan Mexicaanse invloeden bevatten. 

Uitgelicht assortiment

Deze selectie aan uitgelichte producten hebben we speciaal voor jou gemaakt! Hier vind je nieuwe, unieke producten maar ook assortiment wat exclusief bij Sligro verkrijgbaar is. Laat je inspireren door dit bijzondere assortiment.

Mexicaans assortiment

Nog altijd denken veel mensen dat ze Mexicaans eten, terwijl dat eigenlijk Tex-Mex is. Sligro biedt júist ook voor traditionele Mexicaanse gerechten een breed assortiment.

Recepten met een Mexicaanse twist

Mexicaanse kruiden & specerijen

Een aantal kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol in de authentieke Mexicaanse keuken, zoals kaneel en anijs, jalapeno en chilipepers. Voor marinades en salsa's worden vaak gedroogde, typisch Mexicaanse chilipepers gebruikt, waaronder chile de arbol. chile pastilla en chile chipotle. 

In de horeca

Daniel Munoz Sheridan: “Een tortilla is geen taco, maar een onderdeel ervan. Je noemt het pas een taco als de tortilla is gevuld.” 

Ontdek meer wereldkeukens