Indiase Keuken

De Indiase keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en smaken. Of je nu gaat voor mild, pittig, vegetarisch of vegan; (invloeden van) de traditionele Indiase keuken is een aanwinst op elk menu.    

  

Indiaas koken: traditioneel of met een twist?

Traditionele Indiase gerechten

De échte Indiase keuken bestaat niet. De verschillen per regio zijn zo groot, dat je beter kunt spreken van ‘regiokeukens’. Sligro neemt je mee op reis en laat je de verschillen per regio proeven met traditionele gerechten zoals butter chicken, roti en tikka masala, maar ook alledaagse recepten met een Indiase twist. 

Gerechten met een Indiase twist

De traditionele Indiase keuken is erg specifiek. Maar wist je dat je gemakkelijk Indiase ingredienten kunt gebruiken om niet-Indiase gerechten een bijzondere twist te geven? Gebruik bijvoorbeeld Garam Masala kruiden in je topping op een frietje of serveer eens een zalmmoot met een Indiase salade. 

Uitgelicht assortiment

Deze selectie aan uitgelichte producten hebben we speciaal voor jou gemaakt! Hier vind je nieuwe, unieke producten maar ook assortiment wat exclusief bij Sligro verkrijgbaar is. Laat je inspireren door dit bijzondere assortiment.

Indiaas assortiment

Sligro heeft een ruim aanbod Indiaas assortiment; van garam masala kruiden en specerijen tot convenience producten om snel een goed gerecht te bereiden.

Indiase kruiden & specerijen

De Indiase keuken staat bekend om haar geurige gerechten waarin kruiden en specerijen veelvuldig worden gebruikt. Ook staat het bekend om de pittige gerechten, terwijl je in het Noorden van India ook veel milde gerechten vindt. Gebruik deze kruiden voor de lekkerste Indiase gerechten zoals curry madras of kip tandoori.


  

Vegetarisch

Ben je op zoek naar vega(n) gerechten? Dan biedt de Hindoestaanse keuken een gevarieerd aanbod aan gerechten. Ga voor een heerlijke groentecurry of kies een kruidige dahl.  


  

In de horeca

Tarun Rawat, chef-kok 91Spices in Rotterdam: “In Nederland zijn er nog niet heel veel moderne Indiase restaurants , die traditionele gerechten in een eigentijdse setting serveren. Terwijl je op die manier wel de Indiase keuken bekend kunt maken bij een groter publiek.” 

Ontdek meer wereldkeukens