• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

High Wine

Bij een high wine presenteer je mooie wijnen, vergezeld met bijpassende hapjes. Zorg daarbij voor de juiste opbouw. Download de winetastingmap en print deze voor je gasten. Zo maak je jouw proeverij compleet, kun je alle wijnen beoordelen en tot jouw persoonlijke favoriet komen.

Bouvet Saphir Vintage Brut

Deze elegante wijn blijft goed overeind bij lichte visgerechten, zoals de gerookte heilbot en de crunchy california roll.

Gorka Izagirre Basque

De rijke, volle smaken van de Gorka Izagirre zorgen ervoor dat de wijn perfect combineert met gerookte vis en vlees.

Kleine Zalze Chenin Blanc

Een wijn met veel body vraagt om romige, vette smaken. De avocado en sardientjes pairen daarom goed bij deze wijn.

Zuccardi Serie A Malbec

Deze intense Malbec vraagt om stevige vleesgerechten. Ook het vettige en pittige van de gyoza’s en wontons zijn mooie tegenhangers.

Poggio al Tesoro Il Seggio

De krachtige smaak van deze wijn blijft goed overeind bij kalfsentrecote, als ook bij de rijke smaken van de verschillende quiches.

Gérard Bertrand Banyuls

Het volle, zoete karakter van de Banyuls gaat perfect samen met de sterke smaken van de blauwaderkaas en andere volle kazen zoals de Saint Flour.

Bij een high wine presenteer je de heerlijkste wijnen, vergezeld met bijpassende hartige en zoete gerechten. Of het nou gaat om gerechten met vis, gerechten met vlees of vegetarische gerechten: bij elke kerstrecept past een heerlijke wijn en Sligro biedt je alle inspiratie voor de perfecte combinaties van wijn en spijs.

Bij visgerechten, zoals gerookte heilbot of sushi met vis, past bijvoorbeeld de Bouvet Saphir Vintage Brut perfect. Een wijn met veel body vraagt om romige, vette smaken. Een recept met avocado of sardientjes pairt daarom goed bij de Kleine Zalze Chenin Blanc. Zo vind je op deze pagina nog veel meer voorbeelden van rode wijnen en witte wijnen, maar ook champagnes die goed bij jouw kerstgerecht passen.

TIPS & TRICKS HIGH WINE

Wijnselectie
Met een high wine geef je jouw gasten een onvergetelijke wijnbelevenis. Tijdens een high wine combineer je de mooiste wijnen met een heerlijke pairing van kant-en-klare of huisgemaakte hapjes. Er zijn verschillende manieren om een high wine in te delen. Het uitgangspunt is om te beginnen met de lichtste wijn en te eindigen met een vollere. Je kunt daarbij een mix maken van witte, rode en roséwijnen, maar een selectie van enkel rode wijnen is ook een optie. De keus is aan jou. Kies voor een gevarieerde high wine voor vier tot zes verschillende wijnen. Zet ook een karaf water op tafel of bied wat brood aan om de smaak tussen de wijnen door te neutraliseren.

Wijs met spijs
Tijdens een high wine stem je de hapjes af op de wijnen – of andersom. Je kunt hiervoor zelf de keuken induiken, maar er zijn ook overheerlijke kant-en-klare hapjes die je veel tijd besparen in de voorbereiding. Begin je high wine met een mousserende witte wijn, zoals een droge volle Bouvet Saphir Brut Vintage of een heerlijke champagne. Perfect bij rauwe vis, schaalen schelpdieren en Aziatische gerechten. Ga vervolgens voor een frisse witte wijn, zoals de Gorka Izagirre Basque White Wine. Deze past goed bij lichte visgerechten en hapjes met een licht zuurtje. Een zwaardere witte wijn, zoals een Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc, is een mooie tegenhanger voor hapjes met gerookte of gemarineerde vis. Kies daarna bijvoorbeeld eens voor een kruidige rode wijn, zoals een Zuccardi Serie A Malbec. Deze past prima bij Aziatische hapjes. Maak ook een zwaarder hapje met rijke smaken. Perfect met een kruidige vlezige wijn, bijvoorbeeld de Poggio Al Tesoro Il Seggio. En ga je voor een echt krachtige, zoete wijn als Banyuls, dan kun je deze combineren met een dessert als chocolade of een blauwaderkaas.

Winetastingmap
Bovenaan deze pagina kun je de winetastingmap downloaden. Hierop vind je een omschrijving van de smaak van de wijnen en de bijpassende hapjes. Zo kun je alle wijnen beoordelen en tot jouw persoonlijke favoriet komen.