• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Karaage van ganzenborstfilet met koolsalade komkommer en mierikswortel

Karaage van gemarineerde ganzenborstfilet, met frisse koolsalade, zoet-zuur gemarineerde groenten en een mierikswortelmayo

Gang
Amuse Bijgerecht Lunchgerecht Hapje Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Snij de ganzenborst in dunne plakken en marineer ze minimaal 3 uur in de ponzu (het beste gaat dit m.b.v. een vacumeerzak en vacumeermachine)
  2. Verwarm intussen de natuurazijn met 2 dl water en los hier de suiker in op. Koel hiervan 1 dl terug en marineer hierin de minikomkommer en rode peper minimaal een uur in marineren. Breng de wittekool in de overige zoetzure massa aan de kook en laat vervolgens de kool in de massa afkoelen. Meng de mierikswortel door de mayonaise en zet apart.
  3. Laat de reepjes ganzenborst uitlekken en dep deze droog. Haal de reepjes ganzenborst door het aardappelzetmeel en klop dit goed af. Frituur de ganzenborst enkele minuten in olie van 180ºC goudbruin. Laat de karaage uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg de koude koolsalade in een diep bord of kommetje en dresseer hier de karaage op. Garneer het gerecht af met komkommer, de rode peper en de Cressen. Serveer de mierikswortelmayonaise ernaast, bestrooid met wat sesamzaad.

TipServeer de karaage eens als amuse of bite. 

OpmaaktipDresseer het gerecht zo dat je alle smaken bij elkaar proeft.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 ganzenborstfilets zonder vel
  • 2 dl ponzusaus
  • 2 dl natuurazijn
  • 150 g suiker
  • 2 minikomkommers, in plakjes
  • 1 rode peper, flinterdun gesneden, evt. zonder zaadjes
  • 250 g wittekool, dun gesneden
  • 20 g fijngeraspte mierikswortel (potje)
  • 100 g mayonaise
  • 30 g aardappelzetmeel
  • Shiso Cress
  • Koriander Cress
  • Zwart sesamzaad

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant