• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Reefilet met savooiekool, peterseliewortel, veenbes en hennepzaadjus

Reefilet met savooiekool, peterseliewortel, jus van hennepzaad, veenbessen en demi-glace

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de peterseliewortel en snijd 2 stuks in de lengte door de helft en bewaar deze. Snijd de rest in gelijke blokjes en kook deze gaar in water met zout. Giet de peterseliewortel af en draai de gegaarde blokken in fijn in een keukenmachine of thermoblender. Voeg hier 50 gram roomboter en de kookroom aan toe tot je een mooie crème hebt. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Rooster het hennepzaad kort in een bakpan of in een oven van 160°C tot het begint te kleuren. Draai het in een keukenmachine of thermoblender fijn met de sushi seasoning en voeg water toe tot het de dikte van jus heeft. Zeef de massa eventueel uit en breng op smaak met peper en zout.
  3. Blancheer de bladeren van de savooiekool, snijd deze door de helft en steek uit een helft 3 rondjes per bord met een steker.
  4. Bak de reefilet stevig aan met een scheut zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Haal de filet uit de pan en laat deze op een lauwwarme plek rusten. Voeg de overige roomboter toe aan de pan en bak hierin de in tweeën gesneden peterseliewortel. Rooster deze goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Stoof de savooiekoolbladeren kort op met een scheut water. Haal de bladeren uit het water en breng ze op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.
  5. Schuif de reefilet in een oven van 150°C voor ongeveer 5 minuten, zodat de binnenkant warm wordt (ree is medium/rare het lekkerst).
  6. Dresseer de savooiekool op het bord samen met de crème van peterseliewortel. Dresseer de halve peterseliewortel erbij. Trancheer de ree en verdeel deze over het bord. Garneer met de veenbessen en maak het gerecht af met de demi- glace ,de jus van hennepzaad, Shiso Green en de crumble.

TipBereid de garnituren al voor tijdens de Mise en place. Door wat minder ree te serveren en meer groenten kun je toch ree serveren en je gerecht betaalbaar houden. 

OpmaaktipDresseer het gerecht speels op bord.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g peterseliewortel
  • 80 g roomboter
  • 150 g kookroom
  • 100 g hennepzaad
  • 10 cl sushi seasoning
  • 4 grote bladeren savooiekool
  • 300 g reefilet
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • 12 gedroogde cranberry's
  • 1,5 dl demi glace
  • 1 bakje Shiso Green
  • 20 g tijmhoningcrumble

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant