Sparkling margarita

Cocktail van tequila, cointreau en mousserende wijn.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Plet het zeezout een beetje met de achterkant van een pan en schep op een bord.
  2. Maak de randjes van champagneglazen vochtig met limoensap en druk in het zeezout.
  3. Rasp de limoen en doe samen met het sap, de tequila en de cointreau in een cocktailshaker. Voeg flink wat crushed ice toe en schud goed.
  4. Zeef het vocht en verdeel over de champagneglazen.
  5. Schenk er de ijskoude mousserende wijn bij en serveer onmiddellijk.
  6. Garneer eventueel met een plakje limoen of een limoenzeste. Optioneel kun je de cocktail ook met lekker veel crushed ice serveren.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 120 ml tequila
  • 120 ml cointreau
  • ½ fles mousserende wijn
  • 1 limoen
  • 2 tl grof zeezout
  • crushed ice

Publicatie datum: 01 december 2023

Gerelateerde recepten