• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 5 minuten

Blog | Crazy = Perfect

Als het goed smaakt, is het goed. Ook als je bepaalde combinaties niet meteen bij elkaar zou bedenken. Durf te kiezen voor crazy combi's! 

Vergeet zeezout-karamel en denk even niet alleen aan de gangbare theoriën over foodpairing. Zie de wereld als een grote voorraadkast van ingrediënten, die naar hartenlust kunnen worden samengevoegd, gehusseld en geperfectioneerd. Want op dit moment is het mixen van smaken en gerechten van over de hele aardbol helemaal hot! Een pizza met een compleet Aziatisch gerecht erop is niet alleen verrassend, maar ook verrassend lekker (en maakbaar). En waarom zou je saffraan alleen in hartige gerechten gebruiken als het ook voor een lekkere, rijke smaak in een dessert kan zorgen? Probeer eens de saffraantiramisu en laat je overtuigen.

Libanese kibbeh
Kibbeh komt oorspronkelijk uit Libanon. Vaak zijn het ovale, gefrituurde bollen van bulgurdeeg, gevuld met uien en vlees. Traditioneel is kibbeh echter rauw en in veel Libanese en Armeense restaurants krijg je dan ook de rauwe versie, die kibbeh nayeh heet. Vaak is kibbeh nayeh gemaakt van lamsvlees, soms van geitenvlees, maar altijd van vlees met een hoge malsheid. In het recept Kibbeh nayeh van wagyu werd, zoals de naam al aangeeft, het Japanse wagyu rundvlees gebruikt. De intense vetmarmering van dit vlees geeft namelijk een zeer verfi jnde smaak, textuur en malsheid. Perfectie in een notendop!

Authentieke chutney's

In de vroege jaren negentig begonnen Geeta Samtane en haar man Beni met het maken van overheerlijke, authentieke Indiase chutney’s. Ze zijn vrij van kunstmatige smaakversterkers, kleurstoffen of conserveermiddelen en verkrijgbaar in de smaken onion, mangoginger, premium mango en smooth mango. Daarnaast is er een heerlijke lime & chilli chutney, gemaakt van fl interdun gesneden limoenen die zijn gecombineerd met allerlei pikante kruiden en hete groene pepers.

Miso + gochujang

Miso is een uit Japan afkomstige pasta van gefermenteerde sojabonen, zout en koji (een in een speciale schimmel gefermenteerd mengsel van rijst, gerst of sojabonen). Miso bevat veel umami. Gochu jang is ook een pasta, maar dan van origine Koreaans en gemaakt van rode pepers, kleefrijst en ook weer gefermenteerde sojabonen. Gochujang is zeer pittig. O’Food voegde deze twee samen en dat leverde een zeer smakelijk resultaat op. Net even een tikkeltje minder pittig dan pure gochujang, maar minstens zo lekker.

Hot topics