Burrata | Den Haag
Chris Brosius
Chris is fan van de Italiaanse keuken. Vanwege de eenvoud van de gerechten vraagt het selecteren van de beste ingrediënten wel aandacht.
Cheryl: “Toen onze ouders La Famiglia begonnen zijn ze naar Italië gereisd om de keuken goed te leren kennen. Elke regio kent zo z’n eigen specialiteiten, maar de kracht van de eenvoud zie je overal terug.” Jeffrey: “Het mooiste voorbeeld daarvan vind ik spaghetti aglio e olio, waar je alleen spaghetti, olijfolie, knoflook, wat peper en eventueel peterselie voor nodig hebt. Zo simpel, maar toch zo lekker! Natuurlijk kun je daar als chef vervolgens allerlei varianten op bedenken, bijvoorbeeld door gerookte zalm of gamba’s toe te voegen.” Cheryl: “Dat hele simpele, daar houden Nederlanders niet zo van. Ze willen meer en rijkere sauzen dan er van oorsprong in de Italiaanse keuken worden gebruikt. Dus daar hebben we ons menu wel op aangepast. Het fijne van de Italiaanse keuken is dat je met een basissaus van tomaten, knoflook en ui bijna alle sauzen kunt uitwerken die je nodig hebt. Die duidelijke basis zorgt voor herkenbaarheid. Vooral bij La Famiglia, waar we ons richten op gezinnen, is dat belangrijk.” Jeffrey: “Bij Amore serveren we wat culinairdere gerechten, maar ook die hebben geen ellenlange ingrediëntenlijst. Sommige gerechten kosten meer tijd, zoals de huisgemaakte ravioli. Maar zelfs daarvoor heb je maar weinig nodig, de complexiteit zit ’m meer in de hoeveelheid handelingen. Ik heb ook een tijdje Frans en Spaans gekookt, maar de Italiaanse keuken bleef toch lonken. Met een paar verse ingrediënten eenvoudige maar ontzettend smaakvolle gerechten maken, die manier van koken spreekt me gewoon heel erg aan.”