Hilversum | Meddens

Marcel Roelofsen

Marcel Roelofsen is chef bij Meddens in Hilversum. Deze Horecaheld maakte samen met zijn sous-chef Jose Ignacio Ferradas Torero voor de New Food Generation een carpaccio van coquilles met Ibericoham-vinaigrette en limoen-aïoli. 

"Het roze hoekje met de roze bank bleek heel instagrammable"

Marcel Roelofsen & Jose Ignacio Ferradas Torero  (foto) zijn chef en sous-chef bij Meddens in Hilversum

"Vroeger zat kledingzaak Meddens in dit gebouw

Het  is een groot, bijna iconisch  pand in het historische centrum  van Hilversum.  Bij de  verbouwing hebben we gekozen voor een  kosmopolitische look and feel: stoer, industrieel  en vintage, gemengd met een vleugje  New York.  

Het pand bestaat uit meerdere  verdiepingen, zodat we de ideale combinatie  kunnen bieden van borrelen en eten.  Beneden bevindt zich de bar met een groot  terras. Op de eerste verdieping is de open  keuken, daar loop je dus langs als je naar het  restaurantgedeelte op de tweede verdieping  gaat of naar de ruimte voor private dining  helemaal bovenin.

Voor ons als keukenteam is het heel leuk om vanuit de keuken in contact te staan met de gasten en mee te krijgen wat er allemaal gebeurt. Ik werk sowieso het liefst in een open keuken, daar heerst vaak meer rust en netheid. Het interieur bevat veel licht hout en frisse kleuren als roze, groen, rood en lichtblauw. Vooral het roze hoekje met de roze bank bleek al snel heel instagrammable.  

Overdag trekken we een gevarieerd winkelpubliek, ’s avonds zien we vooral mensen van tussen de 25 en 35 jaar. Die doelgroep spreken we onder andere aan met ons grote assortiment cocktails en hippe biersoorten. De kaart bestaat voor tachtig procent uit visgerechten. Elke laatste vrijdag­avond van de maand houden we ‘Vissa’, dan zijn de oesters en de gin-tonics extra voordelig en zit de zaak afgeladen vol. Ook gerechtjes met coquilles lopen altijd goed, zoals de carpaccio van coquilles van onze nieuwe kaart.”

Meer Horecahelden