Den Bosch | Van Aken

Bas Hoekstra

Bas Hoekstra is chef bij Restaurant Van Aken, gevestigd in het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch. Deze Horecaheld maakte voor de New Food Generation een licht gepekelde zalm met nori, ponzu-vinaigrette en avocadocrème. 

"Wat je eigenlijk wilt, is dat je gasten uit zichzelf foto's gaan maken en delen"

Bas Hoekstra is chef bij Restaurant Van Aken, gevestigd in het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch

‘‘Het Werkwarenhuis is de thuisbasis van Social label

Dit is een stichting die design met betekenis maakt en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Ons restaurant valt ook onder deze stichting. Overal om je heen zie je producten uit de duurzame designcollectie, zo serveren we het eten op servies van Social Label. Dit sociale aspect spreekt veel millen­nials aan. Maar de uitstraling van de zaak doet dat ook. Je zit in één grote, roze ruimte en we hebben diverse in het oog springende muurschilderingen.

In de zomer hebben we een terras waar je met je voeten in het zand zit en buiten staat een roze caravan die de aandacht trekt. ’s Zomers organiseren we ook festivals en draait er vaak een dj op het terrein. Het is nooit bewust de bedoeling geweest om een jong publiek te trekken.

Maar mijn compagnon en ikzelf zijn allebei eind twintig en dan gaat dat denk ik automatisch. Op de kaart vind je wereldse streetfoodgerechtjes. Ik werk zoveel mogelijk met lokale producten en maak duurzame keuzes. Keuzes die passen bij mijn generatie - en die daardoor veel leeftijdsgenoten aanspreken. Je merkt bijvoorbeeld duidelijk dat zij vaak voor vegetarisch kiezen. 

Verder zorg ik ervoor dat onze gerechten er kleurrijk en instagramwaardig uitzien. Zo realiseer je vanzelf een groot bereik onder deze doelgroep. We zijn zelf natuurlijk actief op Instagram, maar wat je eigenlijk wilt is dat je gasten uit zichzelf foto’s gaan maken en delen. Dat heeft veel meer effect. De zalm met nori en avocadocrème is een mooi voorbeeld van een gerechtje dat het goed doet op de tijdlijn!”

Meer Horecahelden

Hot topics