Tilburg | Gastrobar RIX

Ricky Spijkers

Ricky Spijkers is eigenaar en chef bij Gastrobar Rix in Tilburg.

‘Er moet altijd een mooi product op tafel komen, ook als ik er zelf een dag niet ben’

Ricky Spijkers  is eigenaar en chef bij Gastrobar Rix in Tilburg.

'Kosten en tijd besparen, dat zijn voor ons de belangrijkste redenen om te werken met Slimme Keuken'

'Als chef en ondernemer moet ik goed afwegen waaraan ik mijn tijd besteed. Bij gerechten die een lange bereiding vereisen of waar een grote foutmarge op zit, geef ik de voorkeur aan convenience. Rendang moet bijvoorbeeld twaalf uur garen, maar daar kan ik niet de hele dag een gaspit voor vrijhouden. De meeste convenienceproducten zijn niet duurder dan de zelfgemaakte variant, al helemaal niet als je de personeels- en energiekosten erbij optelt. Een ander voordeel is de constante kwaliteit. Zelf buikspek garen komt heel precies. Ik wil dat er altijd een mooi product op tafel komt, ook als ik er zelf een dag niet ben. Dat lukt met het gegaarde buikspek van Slimme Keuken, want dat is altijd van hoge kwaliteit. Dat is natuurlijk wel de  voorwaarde als we kiezen voor convenience: het moet net zo goed zijn als of beter zijn dan  wanneer we het zelf zouden maken. Als we  een nieuw menu introduceren, leggen we alle  opties naast elkaar en maken we bewust de  afweging: maken we dit gerecht from scratch  of kiezen we voor convenience-componenten?  Ik voeg wel altijd nog iets van mezelf toe.  Anders moet je niet met convenience werken,  vind ik, want dan wordt het eenheidsworst.  Het buikspek is bijvoorbeeld al gemarineerd,  maar wij voegen nog een eigen marinade toe  en lakken het spek af met een miso-sojalak.'

Gegaarde buikspek met miso-sojalak

Meer Horecahelden

Hot topics