• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Exclusief verkrijgbaar

Alex Meijer | thee met toekomst

Al bijna 140 jaar is koffie- en theemerk Alex Meijer een heel vertrouwd merk dat staat voor absolute kwaliteit. Alex Meijer heeft bovendien buitengewoon veel oog voor people en planet is daarin bijzonder vooruitstrevend. De biologische thee uit Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka is een mooi voorbeeld.

Alex Meijer staat garant voor duurzame productie, eerlijke handel en uitstekende werk- en levensomstandigheden in de productielanden.

Bovendien wordt er direct bij de bron ingekocht en zitten er dus geen inkoopschakels tussen. Alle thee van Alex Meijer is dan ook Fairtrade-gecertificeerd.

Bogawantalawa
Dat geldt ook voor de biologische thee van Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka. Het complete productieproces vindt daar plaats, van de oogst op de plantages tot en met het verpakken. Dit theebedrijf zorgt goed voor alle mensen die er werken, die bijna één grote familie vormen. Bogawan­ta­lawa steunt de Lanka Mother and Child Support Foundation, oorspronke­lijk opgericht om de slachtoffers van de verwoestende tsunami van 2004 te helpen. Tegenwoordig richt deze stichting zich op moeders en kinderen die te kampen hebben met armoede en een gebrek aan onderwijs, medische hulp en voeding.

Duurzaam pad
Bogawantalawa bewandelt ook een duurzaam pad. Zo is de theeproducent betrokken bij projecten die efficiënt waterbeheer en het gebruik van natuurlijke meststoffen bevorderen. Het bedrijf is overgestapt op zonne- en waterkracht en werkt actief aan agroforestry: een systeem dat landbouw combineert met het aanplanten van bomen of struiken. Het eerste doel is inmiddels bereikt: het planten van 1 miljoen bomen vóór 2020. En het bedrijf ontving als eerste theebedrijf ter wereld in 2019 het Gouden Certificaat voor Klimaatpositieve thee.

Passie en kennis
Tegen deze sociaalbewogen en milieubewuste achtergrond produceert Bogawantalawa met veel passie en kennis een scala aan topkwaliteit theesoorten. Aan het assortiment van Alex Meijer worden geregeld nieuwe smaken toegevoegd. En na een proeverij zijn onlangs de bestaande smaken van de complete theerange verder geperfectioneerd. Thee is naast een zeer populaire drank ook veelzijdig toepasbaar in de keuken en kan kruidige, zoete, hartige en zelfs rookaccenten aan een gerecht toevoegen. Culinair adviseur Diogo Manzoni gebruikt biologische groene citroengrasthee als frisse toevoeging voor de vinaigrette bij zijn bietentartaar en voegt een schuim met biologische sterrenmuntthee toe om het hartige van het gerecht te benadrukken. Hij laat zien: thee biedt voor chefs een wereld aan mogelijkheden.

Biologische thee

Biologische thee Alex Meijer is een totaalconcept van Sligro met een groot assortiment heerlijke thee- en koffievarianten. En alles daaromheen, denk aan servies, isoleerkannen, koffiezetapparatuur, koekjes, suiker en theedozen. Het assortiment biologische thee van Alex Meijer is in tien varianten verkrijgbaar:

 • Groene Citroengras
 • Groen Cranberry
 • Morocco Mint
 • Sterrenmunt
 • Rooibos Kaneel
 • Bosvruchten
 • Earl Grey
 • English Breakfast
 • Green Chai
 • Groen

“Ik was al jong verliefd op koken”

Diogo Manzoni (31) is culinair adviseur bij Sligro Den Bosch

In zijn geboorteland Portugal waren zijn oma en vader zijn grote voorbeelden. “Zij bereidden geweldige gerechten voor de familie.” Na de horecaopleiding in Lissabon groeide hij in het vak, ging naar Nederland en stond samen met zijn tweelingbroer in de keuken van het Pulitzer in Amsterdam. Hij deed inspiratie op in Zuid-Amerika en maakte furore bij sterrenrestaurants Wiesen in Eindhoven en Tribeca in Heeze. “Daar heb ik heel veel ge­leerd.

Bij Sligro Den Bosch, waar ik sinds december 2021 culinair adviseur ben, kan ik mijn creativiteit kwijt en mensen inspireren!” Diogo vindt Alex Meijer een mooi totaalconcept met prima koffie en thee: “Een eerlijke thee met een breed palet aan smaken. Het gerecht waarin ik de thee gebruik, is vegetarisch. Want behalve voor het gebruik van duurzame producten pleit ik ervoor meer groente te eten en minder vlees. Heel belangrijk voor een leefbare wereld voor volgende generaties.”

Hot topics