• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Topkwaliteit & gemak

Bespaar tijd met Culivers

Bij een volle bezetting kan de druk in de keuken flink oplopen. En daarbij heb je niet altijd de juiste capaciteit in huis om alles zelf te doen of is het margetechnisch gezien niet haalbaar. Convenience-specialist Culivers kan een belangrijk deel van je mise-en-place uit handen nemen.

"Convenience wordt in de hedendaagse keuken een steeds belangrijker element”, stelt hoofd productontwikkeling Culivers Bert Wauters. “De chef van de nieuwe generatie begrijpt heel goed dat hij niet alles alleen af kan. Simpelweg omdat hij daarvoor niet altijd de mensen of middelen tot zijn beschikking heeft. Als iemand bijvoorbeeld als start-up een duurzaam concept met bijbehorende kaart wil neerzetten, zoekt hij de juiste partner. Van daaruit kom je vrijwel automatisch bij ons terecht.”

Eigen signatuur
Culivers biedt een groot assortiment aan producten voor de horeca van nu. Van instapniveau tot aan premiumproducten: voor ieder wat wils. Met deze producten verkort je de bereidingstijd en de mise-en-place. Dit levert een significante tijdswinst op zonder in te boeten aan kwaliteit. “Want die is altijd top”, vervolgt Bert. “Neem bijvoorbeeld onze groentencrèmes. Bij Culivers draaien we een mooie gladde crème van 99% verse groenten. Daaraan voegen we alleen room en wat zout toe. Dan heb je een basis en kan jij als chef de crème zelf verder op smaak brengen en er je eigen signatuur aan geven.” Het Culivers-basisassortiment is deels in de Sligro-vesti­gingen verkrijgbaar en deels uitsluitend te bestellen via het bezorgkanaal.

Tijdsbesparing
Ook aan de kruidenolies en premium sauzen kun je je eigen draai geven. De kruidenolies maakt Culivers van verse groene kruiden, olie en zout. De verse premium sauzen worden gemaakt op basis van runder- of kalfsbotten. Zelf een jus de veau draaien hoeft niet meer. Dit levert in je keuken je een enorme tijdsbesparing op. 

Opschalen
Heb je al een goedlopend concept, maar wil je gaan opschalen? Bijvoorbeeld binnen een tijdsbestek van drie jaar groeien naar zes horecazaken? Ook daarbij kan Culivers een ideale partner zijn. Exclusief voor een klant kan Culivers recepten standaardiseren, producten maken en deze op laten slaan in een van de distributiecentra.

Bepaal het zelf
“Als horecaondernemer stel je je de vraag: welke componenten ga ik zelf maken en wat leg ik eventueel bij een externe partner neer? Een product van honderd procent verse grondstoffen valt uiteraard in een andere prijsklasse dan wanneer er bijvoorbeeld diepvriesgroenten in mogen. Dit geldt voor zowel ons basisassortiment als voor producten die we exclusief voor één klant maken. Je bepaalt zelf wat voor jou het beste werkt”, besluit Bert.

Culivers

Bij Culivers werken uitsluitend gepassio­neerde foodprofessionals. Een aantal productontwikkelaars heeft gewerkt in de betere horeca. Anderen hebben juist een achtergrond in de levensmiddelen­technologie, waarmee ze optimaal invulling kunnen geven aan de ontwikkeling van specifieke producten. 

Deze mix maakt Culivers tot een ideale gesprekspartner voor de horecaondernemer die efficiënter wil omgaan met tijdsdruk, bezetting en marge in zijn organisatie. Vanzelfsprekend zonder ook maar iets aan kwaliteit in te leveren.

Hot topics