• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Exclusief verkrijgbaar

Take Dis

Op zoek naar gemak, duurzaamheid en variatie? Met het assortiment van Take Dis biedt Sligro een groot aanbod aan disposables, echt een uitkomst voor onder meer to go als delivery. Zo serveer je gemak in een bakje.

Het servies en bestek bepalen mede de beleving van een gerecht, weten chefs als geen ander. Dat geldt uiteraard ook voor gerechten die niet in een restaurant geserveerd worden, maar via bijvoorbeeld to go of catering op locatie. Gemak, functionaliteit en uitstraling zijn bij disposables - producten voor eenmalig gebruik - zo mogelijk nog belangrijker dan in een restaurant. Ze moeten onder andere hittebestendig, makkelijk te vervoeren en betaalbaar zijn en uiteraard niet lekken. Ook moeten ze vallen binnen de (nieuwste) EU-richtlijnen en bij voorkeur passen bij de uitstraling van je gerecht. Met het eigen merk Take Dis heeft Sligro een zeer groot assorti ment disposables in huis. Niet alleen voor delivery en to go, ook ín de keuken zelf zijn de artikelen handig, bijvoorbeeld om de mise-en-place hygiënisch in op te bergen. Het gaat om kleine 600 artikelen, waaronder kartonnen saladebowls, maaltijdbakjes en sausbakjes, allemaal in allerlei verschillende formaten en met bijpassende deksels. Verder zijn onder meer menubakjes van suikerriet, bamboe bestek en houten amusebakjes verkrijg baar. Met Take Dis geef je convenience een professionele uitstraling, tegen een scherpe prijs. En heb je de voorkeur voor een luxe uitstraling, dan zijn er binnen het assortiment ook legio opties.

Geen omkijken

Met het uitgebreide Take Dis-assortiment speelt Sligro in op de grote vraag naar disposables, die is gestegen tijdens de lockdowns. Samen met onze partners, leveranciers en experts hebben we volop ingezet op de optimalisatie en verbreding van het assortiment. Snackvorkjes zijn nu bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, zoals hout, papier en bamboe. Ook de veranderende omstandigheden spelen een rol bij de uitbreiding van het assortiment. Zo wordt vanuit EU-richtlijnen ingezet op de reductie van plastic disposables en disposables met plastic bestanddelen. De komende jaren volgen nieuwe wetten en regels die impact hebben op het aanbod. We doen er alles aan de producten van Take Dis zo snel mogelijk aan de nieuwe normen te laten voldoen, zodat de chef daar geen omkijken naar heeft.

Nieuwe regels

Om de plastic afvalberg te verkleinen, stelt de overheid paal en perk aan het gebruik van plastic disposables. Sinds juli 2021 geldt er bijvoorbeeld al een verbod op het verstrekken van plastic rietjes en wegwerpbestek. Per juli 2023 wordt het voor delivery en to go ook verboden om wegwerpbekers en voedselverpakkingen van plastic (en met plastic coating) gratis te verstrekken. Vanaf 2024 geldt deze regel tevens voor consumptie ter plekke, waaronder op evenementen en in de horeca.

Duurzame keuze

Ook vanuit onze eerlijk & heerlijk-filosofie verduurzamen we het aanbod. Naast de toegestane plastic disposables gebruiken we duurzame materialen, zoals suikerriet, papier, bamboe en palm (gemaakt van de afgewaaide palmbast). Maar we gaan nog een stap verder. Ons doel is bijvoorbeeld om, waar mogelijk, alleen gecertificeerd materiaal te gebruiken. Voor een groot deel van de houten en papieren disposables voeren we nu al het FSC-keurmerk. Ideaal voor ondernemers en chefs die duurzaamheid naar een hoger plan willen tillen. De duurzame keuze is te herkennen aan het groene logo. We zijn volop bezig om de rest van het assortiment van Take Dis te verduurzamen. Bij Sligro houden we de ontwikkelingen op dit gebied dan ook scherp in de gaten en sporen we onze producenten aan om verantwoord materiaal te gebruiken. Verduurzamen doen we tenslotte samen.

Lars Oosterhuis (44), culinair adviseur Sligro Venlo

Eén groot feest vond Lars Oosterhuis het als hij vroeger als kleine jongen zijn vader ophaalde van diens werk: “Hij was chef-kok in een bekend Volendams restaurant. Die dynamiek en collegialiteit in de keuken trok me toen al enorm aan. Mijn vader raadde het me af om de keuken in te gaan, het is immers zwaar werk. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon.” En dus volgde Oosterhuis onder andere de koksopleiding en hotelschool. Na wat culinaire omzwervingen belandde hij ruim negentien jaar geleden bij Sligro in Venlo. Die magie van vroeger voelt hij daar ook: “Er is niks mooier dan samen koken. En samen eten natuurlijk: lekker met elkaar borrelen of picknicken. De disposables van Take Dis zijn heel geschikt voor een borrelbox, denk aan een pitataart met toppings. Maar ook ontbijtjes of poké bowls kun je heel goed meegeven in de boxen. Bovendien hebben de producten een heel gelikte uitstraling. Belangrijk, want disposables zijn echt het verlengstuk van je gerecht.”

Hot topics