Exclusief verkrijgbaar

Zuivel van Meyerij

Zuivel van Meyerij is romige zuivel van goede kwaliteit. Perfect voor zowel de keuken als de koffiebar! 

Beste kwaliteit, beste prijs

Voor een nieuw zuivelassortiment blaast Sligro het oude merk Meyerij nieuw leven in. Het aanbod is behalve met boter uitgebreid met onder meer room en (opschuim)melk. De zuivelproducten van Meyerij zijn kwalitatief hoogstaand, gunstig geprijsd en bovenal lekker romig.

Het is voor veel barista’s ongetwijfeld herkenbaar: de met veel toewijding gemaakte cappuccino zakt al in voordat de bestelling door de bediening is meegenomen. Sligro lanceert in het nieuwe zuivel assortiment een opschuimmelk waarmee dit ongemak tot het verleden behoort. Samen met een team van experts is bij ZiN inspiratielab volop getest, blind geproefd en nog eens getest. Talloze koffieproducten met opschuimmelk van verschillende leveranciers zijn de revue gepasseerd, net zo lang totdat de beste kwaliteit opschuimmelk was gevonden.

De ultieme room
Dat geldt overigens ook voor de andere producten van Meyerij. Zo zijn bij de zoektocht naar de ultieme slagroom samen met experts alle denkbare toepassingen uit de kast gehaald: verwarmen, terugkoelen, alcohol toevoegen en experimenteren met zuren. Er is niets aan het toeval overgelaten. De slagroom is bijvoorbeeld, net als de opschuimmelk, getest op hoelang deze mooi bleef staan. En ook de boter is onderworpen aan allerlei bak- en braadtests. Het resultaat mag er zijn: Meyerij levert horecakwaliteit zuivelproducten tegen een scherpe prijs.

Kluitje boter
Voor de naam van de nieuwe lijn is een oud Sligromerk nieuw leven ingeblazen. Het vroegere margarinemerk van Sligro droeg de naam Meyerijse Kluit, vernoemd naar een ‘kluit boter’, zoals in het verleden een stuk boter van vijf kilo genoemd werd. Meyerij verwijst daarbij naar de Brabantse regio Meierij, waar het hoofdkantoor van Sligro huist. Meyerijse Kluit was het allereerste eigen merk van Sligro en deze historische naam is met de nieuwe zuivellijn mooi in ere hersteld. Ook de verpakking heeft een nostalgische uitstraling gekregen om het gevoel van toen te benadrukken.

Frisse tegenhanger
Behalve de kwaliteit en de naam, is ook de smaak van de Meyerijproducten fantastisch. Romiger dan romig, volgens kenners. Culinair adviseur Helena Brinkert combineert die volle romigheid met een heerlijk frisse tegenhanger. Bij haar Financiers serveert ze namelijk een limoenslagroom, uiteraard met room van de Meyerij. En in de Financiers zelf gebruikt ze natuurlijk ook boter van Meyerij, die zich niet alleen goed leent om in te bakken, maar ook perfect is voor patisserie. Meyerij mag dan een lange historie hebben, het heeft ook alles in zich voor een gouden toekomst.

Meyerijse zuivel

Meyerij is een zuivelmerk dat door Sligro (op)nieuw op de markt is gebracht. Het merk onderscheidt zich door kwaliteit, prijs en smaak. Meyerij is daarmee een echte aanvulling op het zuivelassortiment. De producten zijn perfect voor zowel de koude als de warme kant van de keuken en achter de (koffie)bar. De volgende producten van Meyerij zijn bij Sligro verkrijgbaar:

  • barista opschuimmelk
  • halfvolle melk
  • volle melk
  • kookroom 20%
  • slagroom met suiker 32%
  • slagroom zonder suiker 35%
  • slagroomspuit
  • roomboter ongezouten, 1 of 5 kilo

Helena Brinkert (30), culinair adviseur Sligro Arnhem

Voor een goede curry of smeuïge risotto kun je Helena Brinkert ’s nachts wel wakker maken. “En een lekker stukje vlees van de barbecue. Op mijn balkon heb ik een kamado staan. Zodra het kan, gaat die aan”, vertelt ze. Als klein meisje stond ze al uren in de keuken: “Huisgemaakte tiramisu was favoriet bij ons thuis. En met mijn oma heb ik talloze zandkoekjes gebakken.” Sinds dit voorjaar werkt Helena in de proeftuin van de Arnhemse Sligro-vestiging. “Een langgekoesterde droom. Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Daarnaast heb ik drie wijnopleidingen gedaan, onder andere bij Peter Klosse. Ontzettend leerzaam. Vervolgens werkte ik een tijd bij een andere horecagroothandel, maar Sligro is voor mij toch de crème de la crème. Dus toen de kans zich voordeed, stapte ik over. Ik kijk ernaar uit om te koken met de andere producten van Meyerij. Ik heb al 1001 ideeën: vis met Hollandaisesaus, een romige curry of een goed dessert.”

Hot topics