• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

High Beer

Bij een high beer presenteer je mooie speciaalbieren, vergezeld met bijpassende hapjes. Zorg daarbij voor de juiste opbouw. Download de beertastingmap en print deze voor je gasten. Zo maak je jouw proeverij compleet, kun je alle bieren beoordelen en tot jouw persoonlijke favoriet komen.

Mixpack speciaalbier

Met deze mixpack, speciaal samengesteld door Sligro, haal je een prachtige selectie speciaalbieren in huis. De ideale hoeveeleid voor een high beer proeverij met vier tot acht personen. 

Brugse Zot Blond

Serveer Brugse Zot Blond met een tosti van Wynendale kaas en marmelade. Of ga voor kant-en-klaar met vijgen en salami van everzwijn.

La Trappe Isi d'or

Je smaakpapillen prikkelen doe je met dit lichtzoete amberbier en een oester. Ook de Tom Blanche van Sligro’s milde kaasplateau past hier perfect bij!

Leffe bruin

Zowel de rolletjes van gerookte eendenham met geitenkaas als de kant-en-klare hertensalami passen perfect bij dit herfstbruine abdijbier.

Brand dubbelbok

Serveer Brand Dubbelbok met Reypenaer of verras met een huisgemaakt kokoskoekje met luchtige chocolademousse voor de perfecte pairing.

Westmalle tripel

Dit goudgele trappistenbier gaat perfect samen met zowel de kant-en-klare vegetarische frituurmix als de empanadas met spicy pulled chicken.

st. Bernardus Abt 12

Een vegan brownie gaat perfect met dit bier. Ook is het een goede begeleider van kazen, bijvoorbeeld de Roche Baron van Sligro’s milde kaasplateau.

Bij een high beer presenteer je mooie speciaalbieren, vergezeld met bijpassende hartige en zoete gerechten. Dat is weer eens wat anders dan de standaard borrelplank! Ga bijvoorbeeld voor een Westmalle tripel met empanadas met spicy pulled chicken. Je smaakpapillen prikkelen doe je met de lichtzoete La Trappe Isid’or en een Zeeuwse oester of pair de Leffe Dubbelbruin met de salami van hert.

Bij een high beer hoef je zeker niet alleen gerechten met vlees te serveren. Vegetarische gerechten passen er ook bij, zoals de Brand Dubbelbok met luchtige chocolademousse, een Brugse Zot met een tosti van wynendale en marmelade en vegan brownie met de St. Bernardus ABT 12. 

TIPS & TRICKS HIGH BEER

Smaakvolle selectie
Vergelijkbaar met de high tea, maar dan gericht op het borrelmoment: de high beer. Bij een high beer genieten je gasten van een mooie selectie aan bieren, vergezeld met hapjes die perfect bij de speciaalbieren passen. 

Opbouw van je bierproeverij
Qua bieren is het belangrijk dat je voor een goede opbouw zorgt. Begin met toegankelijk bier en eindig met een complexer exemplaar. Let hierbij ook op de alcoholpercentages: lichte bieren hebben vaak subtiele smaken die na zwaar bier niet goed meer te herkennen zijn. Keuzestress? Wij hebben een mixpack van zes heerlijke speciaalbieren samengesteld, waarmee je zeker goed zit. Van ieder bier zitten er twee flesjes in de mixpack, waardoor je de ideale hoeveelheid hebt voor een proeverij met vier tot acht personen.

Food pairings
Bij een high beer stem je de smaak van het hapje af op het smaakprofiel van de bieren. Zo creëer je de perfecte pairings die complementair zijn aan elkaar. Dit kan op drie manieren: door te accentueren, overbruggen of contrasteren. Wil je de smaken in het bier een extra boost geven? Ga dan voor een gerecht met ongeveer dezelfde smaak, bijvoorbeeld chocolade bij de St. Bernardus Abt. Dit noemen we accentueren. Door te overbruggen ga je op zoek naar smaken die in elkaars verlengde liggen, bijvoorbeeld een zout visgerecht bij witbier. Tot slot kun je ervoor kiezen om te contrasteren. Hierbij maak je juist gebruik van smaken die lijnrecht tegenover elkaar staan. Serveer bijvoorbeeld zilte blauwe kaas bij een fruitig bier voor een verbluffende smaaksensatie.

Beertastingmap
Bovenaan deze pagina kun je de beertastingmap downloaden. Hierop vind je een omschrijving van de smaak van de bieren en de bijpassende hapjes. Zo kun je alle bieren beoordelen en tot jouw persoonlijke favoriet komen.