High Tea

Een high tea is een feestje op tafel. Voor iedereen, want bij een high tea is er voor elk wat wils. Variëer met zoet en hartig en met kant-en-klaar en huisgemaakt. We geven je tal van tips & tricks en receptsuggesties voor de perfecte opbouw. 

CRAB EGGS BENEDICT

Ga voor dit heerlijke, klassieke recept met het beste krabvlees en een smaakvolle twist, namelijk met gerookte eieren.

SANDWICHES

Sandwich: een classic bij high tea. Of je nou gaat voor vlees, vis of vegetarisch, hier vind je alle inspiratie.

Heerlijke zoete recepten

Van gebakken feeststol tot homemade eclairs en vegan brownie: hier vind je de lekkerste zoete recepten voor een high tea.

Koffie-, thee- & hotdrinks

Pak ook uit met luxe koffie, thee en hotdrinks, bijvoorbeeld met de mini le grand chocolat koffie, mini earl grey twist latte of mini hot buttered bourbon!

Koffie

Deze koffiespecials zijn lekker bij de brunch, of in de vorm van mini's als proeverij of dessert van het kerstdiner.

Thee

Geef je thee een twist met deze bijzondere theerecepten. Ga voor een 'normaal' formaat of min's met hapjes als dessert.

Hotdrinks

Van cranberry gluh tot een apple-caramel hot toddy: verras je gasten met deze hotdrinks. Lekker met zoete hapjes!

ZOETE VERWENNERIJ

Iets lekkers voor bij de thee hoeft niet moeilijk te zijn. Bekijk hier Sligro's assortiment aan kant-en-klare verwennerijen.

Een high tea is een feestje op tafel, want hiermee kun je echt uitpakken. Met high tea gerechten kun je eindeloos variëren: ga voor een mix van hartige brunch recepten en lekkere zoete gerechten. Denk aan een clubsandwich, sandwich carpaccio, een vegan brownie, homemade eclairs, een gebakken feeststol of bonbons. Met de feestelijke recepten van Sligro zorg jij ervoor dat je high tea een geslaagde kerstbrunch wordt.

Ook met thee en koffie kun je uitpakken tijdens een high tea. Bij een high tea horen natuurlijk verschillende smaken thee, maar je kunt bijvoorbeeld ook een cocktail met ice tea of koffie, homemade ice tea of tea infused fruitwater serveren.

TIPS & TRICKS HIGH TEA

Sweet and savoury
Een high tea is een feestje op tafel. Voor iedereen, want bij een high tea is er voor elk wat wils. Een high tea bestaat uit verschillende rondes met kleine hapjes, van hartig tot zoet. Denk hierbij aan sandwiches, quiches, scones, taart, koekjes, cake, chocolade en bonbons. Een goede high tea heeft ook voldoende
afwisseling in het smakenpalet. Werk bijvoorbeeld niet alleen met chocola bij het zoete gedeelte.

Meer dan alleen thee
De thee maakt je high tea! Met zes tot acht verschillende theesmaken kunnen je gasten voldoende variëren. Maar je hoeft het natuurlijk niet alleen bij klassieke thee te houden. Wat denk je van frisse theecocktails, homemade iced tea of tea infused fruitwater? En ook met koffie kun je je gasten verwennen bij een high tea. Denk bijvoorbeeld aan een winterse koffiecocktail waarbij je espresso mixt met het sap van mandarijnen.

Presentatie
Bij een high tea hoort een indrukwekkende presentatie. Je mag daarom volledig uitpakken met etagères, schaaltjes, bordjes, kopjes, kaarsen, servetten en tafellopers. Het is het mooist als je een bepaald kleurenpalet aanhoudt, bijvoorbeeld in warme kerstkleuren. Ook van de thee kun je wat bijzonders maken. Wissel af tussen thee in zakjes en losse thee in kleine weckpotjes met papieren theefilters. Of ga voor wat meer luxe met theezeefjes.