Van kamado en open fire tot houtskool-, gas en elektrische BBQ

Barbecues

Barbecues zijn er in vele soorten en maten. Voor welke je het beste kunt gaan? Dat hangt af van je persoonlijke wensen. Of je nu kiest voor een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue of een kamado; bij Sligro vind je een passende barbecue.

Kamado

Een kamado is een keramische barbecue, zoals van Bastard, Yakiniku, Bonfire of de Grill Guru. Een kamado is ideaal om je vlees op hoge temperatuur te grillen en vervolgens op lage temperatuur te laten garen.

Houtskoolbarbecues

De populairste manier van barbecueën is nog steeds met houtskool of briketten. Met een houtskoolbarbecue geef je vlees die bekende rokerige smaak. 

Shichirin

De Shichirin, ook wel bekend als een tafelbarbecue, is perfect voor de zomerdagen. De traditionele Japanse houtskoolgrill biedt een authentieke ervaring. Door de speciale kolen die worden gebruikt, krijgen gerechten een unieke smaak.

Koken op open vuur

Deze eyecatcher is de meest traditionele vorm van outdoor cooking: koken op open vuur. Kies dan voor een store grillring. Zo heb je een houtgestookte vuurschaal en bakplaat in één.

Elektrisch en gas

Extra snel en gemakkelijk de heerlijkste barbecuegrechten bereiden? Met een elektrische of gasbarbecue is binnen enkele minuten de juiste temperatuur bereikt. 

Brandstof

Wanneer ga je voor houtskool en wanneer voor briketten? De keuze hangt af van wat (en hoe) je het wil bereiden. Meer weten? Hier lees je er alles over!

Barbecue topics

Barbecues

Op zoek naar een passende barbecue voor jou? Of je nu een liefhebber bent van de klassieke charme van een houtskoolgrill, de veelzijdigheid van een gasbarbecue verkiest, of de traditionele Japanse shichirin wilt ontdekken, Sligro biedt het perfecte model voor jou.