Smaakvolle én slimme wissel

Foodswap

Maak slimme menukeuzes, ga voor een foodswap. Foodswaps zijn aanpassingen van je gerechten op je menukaart waardoor je je winstmarges behoorlijk kunt vergroten. Vervang een klassiek en kostbaar gerecht door een creatief en betaalbaar alternatief zonder op kwaliteit, smaak én gastbeleving in te leveren.

Wissel van kostbaar naar betaalbaar op je menukaart

Wissel een klassiek gerecht door een betaalbaar en smaakvol alternatief. Houdt de bereiding en smaak gelijk aan de klassieker, maar vervang het verscomponent.
 
Een andere slimme wissel: onze eigen merken. Neem bijvoorbeeld room en sauzen, de basis van je gerecht. Vervang A-merk producten door onze eigen merken met dezelfde kwaliteit. Slim inkopen met eigen merken.

Foodswap: runderhaas → gesplitste sukade

Entrecote, onmisbaar op bijna elk menu. Maar ook erg kostbaar. Vervang runderhaas door gesplitste rundersukade. Met deze gerecht-wissel blijf je je gast smaakvol verrassen, maar bespaar je direct kosten zonder in te leveren op kwaliteit!

Inkoopprijs per gerecht

Runderhaas Rundersukade
€ 12,68 € 9,49

Prijsbewuste foodswaps

Een foodswap is makkelijker dan je misschien denkt. Je kunt het verscomponent wisselen, maar probeer ook eens om het A-merk te vervangen door een eigen merk. Of heb je wel eens gedacht om je huisgemaakte soep te bereiden op basis van een kwalitatief convenience product van bijvoorbeeld Slimme Keuken? We geven je graag enkele voorbeelden.

Wissel naar eigen merken

Vervang een bekend merkproduct door een product van onze eigen merken. Deze zijn van dezelfde kwaliteit dan vergelijkbare A-merken. Heb jij nog niet je basis ingrediënten gewisseld naar een eigen merk?

Gemiddeld 25% voordeliger

Met onze eigen merken ben je gemiddeld 25% voordeliger uit ten opzichte van vergelijkbare A-merken. En dat voor de allerbeste kwaliteit!

Meer prijsbewuste foodswaps

Een foodswap is makkelijker dan je misschien denkt. We geven je graag enkele voorbeelden.

Duurzame foodswaps

Wat zijn de gerechten die jouw vakgenoten inspiratie hebben geboden? En hoe kunnen wij die vertalen in een BEWUST gerecht? Dat zie je in de onderstaande foodswaps. Laat je inspireren door deze denkwijze. Want welke hardloper op jouw menukaart zou jij BEWUST(er) kunnen maken?

Duurzame wissel

Een bewuste keuze

Bestaande gerechten in een BEWUST jasje gieten, dat is wat onze chefs hebben gedaan. Zo hebben zij de tonijn vervangen door een kleiner stukje Hollandse kingfish afgwerkt met onder andere groene asperges en zeekraal.

Haal meer uit jouw zaak met onze trainingen

Ook interessant voor jou

Rekenvoorbeelden onder 'Inkoopprijs per gerecht' zijn gebaseerd op de prijsmeting op 25 juli 2023 en dienen slechts als voorbeeld. Aan genoemde inkoopprijzen kunnen geen rechten worden ontleend.