• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

BEWUST koken

BEWUST koken iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. In de basis draait het om koken vanuit de natuur. De natuur is leidend voor wat jij serveert. Je kijkt naar de seizoenen, naar dat wat er om je heen groeit. Je start met een basis van groenten en vult deze indien nodig aan met kwaliteitsvis of -vlees. Je gebruikt alles van een product. Zo kook jij vanuit jouw eigen creativiteit met oog voor de toekomst.

 

 

BEWUSTE recept inspiratie

Onze culinair adviseur Sietse is samen met Jorn, Niels en Rob, drie vakgenoten, aan de slag gegaan met BEWUST koken. Hoe zij dit doen en wat hun filosofie is hebben ze door vertaald naar onderstaande gerechten, laat je inspireren.

Gerijpt Natuurvlees met gerookte asperge, hangop en gepekelde eidooier

Hollandse tarbot met venkel

Reebok van de BBQ met doperwt en olijf

Schol op de graat geroosterd met diverse groenten

 

 

ZiN training duurzaamheid in jouw horecazaak

Steeds meer (horeca)bedrijven willen aan de slag met het thema duurzaamheid, maar waar te beginnen? In deze training wordt aandacht besteed aan waar je de meeste impact kan behalen en de meeste voordelen behaalt voor jouw zaak en voor de wereld.


 

Ontvang concrete kansen om jouw werkproces te verduurzamen

Snel aan de slag om nog BEWUSTER te werken? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang:

✔  Verhalen en receptinspiratie van jouw vakgenoten: hoe werken zij BEWUST
✔ De laatste acties & aanbiedingen om slim en duurzaam in te kopen
✔ De laatste trendsontwikkelingen en events

Laat je inspireren door je aan te melden

Een BEWUSTE swap

Wat zijn de gerechten die jouw vakgenoten inspiratie hebben geboden? En hoe kunnen wij die vertalen in een BEWUST gerecht? Dat zie je in de onderstaande foodswaps. Laat je inspireren door deze denkwijze. Want welke hardloper op jouw menukaart zou jij BEWUST(er) kunnen maken?

Bestaande gerechten in een BEWUST jasje gieten, dat is wat onze chefs hebben gedaan. Zo hebben zij de tonijn vervangen door een kleiner stukje Hollandse kingfish afgwerkt met onder andere groene asperges en zeekraal.

Ook de klassieke carpaccio hebben onze chefs BEWUST ingestoken. Ze hebben zich laten leiden door de rode biet. Dit gerecht is afgewerkt met roodlof en witpuntradijsjes.

BEWUST vegetarisch

Vegetarisch koken is niet meer weg te denken uit de keuken, maar hoe zorg je ervoor dat je jouw gast blijft verrassen met écht andere smaken? Daar denken onze chefs graag in mee. Laat je inspireren.  

Slim, efficiënt en BEWUST koken?

Dat kan met de Eerlijk & Heerlijk Slimme Keuken componenten. Slimme Keuken is een foodconcept dat jou meer marge in minder tijd oplevert, met behoud van kwaliteit en ruimte voor creativiteit. Benieuwd? Vraag dan het receptenboek aan of bekijk de onderstaande BEWUSTE Slimme Keuken componenten.

Wil jij duurzamer inkopen, serveren, ondernemen en kiezen?

Werk BEWUST

Laat je verder inspireren, neem jouw werkproces onder de loep. Wat kan jij efficiënt en duurzamer inrichten?