Den Bosch | Boluca

Lucas Schrover & Bobby Doomernik

Lucas Schrover was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca. Deze Horecaheld maakte Libanese zeebaars met pijnboompitten en yoghurt. 

"Een strikte hiërarchie is nergens voor nodig"

Lucas Schrover (links) was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca.

‘‘Samen werkten we al in de keuken van Taste Bij Dirk, 

maar dat restaurant ging in maart 2020 failliet vanwege de coronacrisis'', aldus Bobby. “Ik had altijd al de droom om voor mensen thuis te gaan koken en ze daar een echte restaurantervaring te geven. Een dag nadat we hoorden dat we geen werk meer hadden, zaten Lucas en ik al plannen te smeden voor Boluca.”


Lucas: “Bij Taste Bij Dirk was ik weliswaar Bobby’s chef, maar we kookten op hoog niveau met een professioneel team. Dan hoef je je keukenbrigade vrijwel niet aan te sturen. Aan onze werkrelatie is dus niet veel veranderd.”

Bobby: “We hebben wel een duidelijke taakverdeling afgesproken. Het geheim van een goede samenwerking is volgens mij dat je van je hart geen moordkuil maakt, maar het meteen uitspreekt als je ergens mee zit. Boluca is hard gegroeid, we organiseren inmiddels vijftien tot twintig privédiners per week. Binnenkort openen we ons nieuwe pand, waar we ook kooklessen gaan geven.”

Lucas: “We willen straks ook graag leerlingen gaan opleiden, want ik vind het mooi om onze kennis door te geven. Toen we zelf nog leerlingen waren, was de harde aanpak gangbaar. Dat werkt echt ontmoedigend. Daardoor weten we heel goed hoe wij het niet willen doen.”

Bobby: “Een strikte hiërarchie is inderdaad nergens voor nodig. Maar het is wel belangrijk om direct te durven zijn en duidelijk te zeggen waar het op staat. De lat ligt hoog, voor onszelf en voor onze medewerkers.”

Meer Horecahelden

 • Roermond | One

  Joep Gommans & Edwin Soumang

  Joep Gommans werkte in het voorjaar van 2021 in de keuken van Edwin Soumang, eigenaar en chef bij restaurant One in Roermond.

 • De Lutte | De Bloemenbeek

  Joey Roozeboom & Matthijs Mulder

  Joey Roozeboom werkt in de keuken van Matthijs Mulder, chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte.

 • Harderwijk | De Boterlap

  Michah van Dijk & Dennis van Veenendaal

  Michah van Dijk kwam binnen als afwasser bij De Boterlap in Harderwijk onder leiding van chef Dennis van Veenendaal.

 • Alle Horecahelden

  Van ondernemers en chefs tot gastheren en gastvrouwen. Laat je inspireren door de bevlogen verhalen van deze toppers uit de horeca.

Hot topics