• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
De Lutte | Landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek

Joey Roozeboom & Matthijs Mulder

Joey Roozeboom werkte in de zomer van 2020 in de keuken van Matthijs Mulder, chef de cuisine bij landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Deze horecaheld maakte paling met snijbonen, koolrabi en kefir. 

"Ik heb hier geleerd om rustiger te worden in mijn planning"

Joey Roozeboom (rechts) werkte in de zomer van 2020 in de keuken van Matthijs Mulder, chef de cuisine bij landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Joey volgt de opleiding voor Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3).

‘‘Omdat De Bloemenbeek een Michelinster heeft en ik op hoog niveau wil leren koken, wilde ik hier heel graag komen werken.

Ik voelde ook meteen een goede klik met Matthijs. Hij laat me heel vrij, maar kijkt wel altijd over mijn schouder mee. Dat is heel fijn, want dan hoor je het niet pas achteraf als je iets niet goed hebt gedaan”, zegt Joey.


Matthijs: "Goed koken kun je iedereen wel leren. Bij leerlingen die hier komen solliciteren zoek ik daarom altijd naar een bepaalde gretigheid. Willen ze écht het vak leren, zijn ze oprecht geïnteresseerd in ingrediënten en bereidingstechnieken, willen ze verder komen? Daarnaast is het heel belangrijk dat iemand in het team past. Als je als leerling binnenkomt, laten we eerst zien hoe we hier werken. Daarna krijg je al snel meer vrijheid. Ik laat het zoveel mogelijk los, maar sta wel altijd klaar om de helpende hand te bieden. Ik plan ook regelmatig tijd in om te bespreken hoe het gaat en wat men nog wil leren.”


Joey: “Ik ben van mezelf best chaotisch, maar heb hier geleerd om rustiger te worden in mijn planning. Ook werk ik al veel zelfstandiger dan in het begin. Ik zou graag nog willen leren om zelf volledige gerechten te ontwikkelen. Het gerecht paling met snijbonen en kefir - dat de chef ontwikkeld heeft - vind ik bijvoorbeeld heel inspirerend. Het ziet er prachtig uit en de snijbonen komen uit onze eigen greenhouse. We gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten van ons eigen landgoed en uit onze greenhouse, zoals kweeperen, mispels en kruiden. Superinteressant vind ik dat!”

Meer Horecahelden

 • Roermond | One

  Joep Gommans & Edwin Soumang

  Joep Gommans werkte in het voorjaar van 2021 in de keuken van Edwin Soumang, eigenaar en chef bij restaurant One in Roermond.

 • Den Bosch | Boluca

  Lucas Schrover & Bobby Doomernik

  Lucas Schrover was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca.

 • Harderwijk | De Boterlap

  Michah van Dijk & Dennis van Veenendaal

  Michah van Dijk kwam binnen als afwasser bij De Boterlap in Harderwijk onder leiding van chef Dennis van Veenendaal.

 • Alle Horecahelden

  Van ondernemers en chefs tot gastheren en gastvrouwen. Laat je inspireren door de bevlogen verhalen van deze toppers uit de horeca.

Hot topics