• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Harderwijk & Ermelo | De Boterlap

Michah van Dijk & Dennis van Veenendaal

Michah van Dijk kwam binnen als afwasser bij restaurant De Boterlap van chef Dennis van Veenendaal en groeide door naar de keuken. Deze Horecaheld maakte de 'Boterlap style' steak tartaar. 

"Als ik de koude kant onder de knie heb, mag ik meedraaien aan de houtskoolgrill"

Michah van Dijk (foto) kwam binnen als afwasser bij restaurant De Boterlap van chef Dennis van Veenendaal. Michah groeide toen hij in het vierde jaar van het VMBO zat door naar de keuken, en begon in 2022 aan de BBL-opleiding voor kok (niveau 2).

‘‘Ik heb altijd al kok willen worden.

Borden mooi opmaken, gasten blij maken met lekker eten, het is een geweldig vak. Het mooie aan De Boterlap is dat het een heel uitgebreide zaak is waar je veel verschillende dingen kunt leren. Ik heb eerst meegedraaid in de snackkeuken, maar mocht al snel de stap maken naar de koude keuken”, aldus Michah.

Dennis: “Talent herken je niet aan iemands bekwaamheid, maar aan iemands houding. Of een leerling met zijn handen in zijn zakken gaat staan kijken als ik een bord opmaak of er juist met zijn neus bovenop komt staan dáárin zit het verschil. En dan maakt het niet uit of je al een uitje kunt snipperen, want dat leer je wel. Michah kwam hier bijvoorbeeld binnen als afwasser, maar zei meteen dat hij zo snel mogelijk de keuken in wilde. Het is mooi om die ambitie te zien. Hij heeft ook echt interesse in de producten waar we mee werken. Toen hij voor het eerst hele kreeften zag binnenkomen, stuiterde hij van enthousiasme. Als leerling krijg je bij ons veel vrijheid. Ik kijk niet continu op je vingers, maar blijf wel in de buurt. Dat geeft het meeste zelfvertrouwen."

Michah: “De gerechten in onze koude keuken kan ik al helemaal zelf maken, bijvoorbeeld onze steak tartaar. Daar ben ik best trots op. Als ik de koude keuken helemaal onder de knie heb, mag ik meedraaien aan de houtskoolgrill. Ik kijk er nu al naar uit!” 

Meer Horecahelden

 • Roermond | One

  Joep Gommans & Edwin Soumang

  Joep Gommans werkte in het voorjaar van 2021 in de keuken van Edwin Soumang, eigenaar en chef bij restaurant One in Roermond.

 • Den Bosch | Boluca

  Lucas Schrover & Bobby Doomernik

  Lucas Schrover was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca.

 • De Lutte | De Bloemenbeek

  Joey Roozeboom & Matthijs Mulder

  Joey Roozeboom werkt in de keuken van Matthijs Mulder, chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte.

 • Alle Horecahelden

  Van ondernemers en chefs tot gastheren en gastvrouwen. Laat je inspireren door de bevlogen verhalen van deze toppers uit de horeca.

Hot topics