• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Eindhoven | Dirty Fries & Plaza Jagershoef

Hugo van Wandelen

Hugo van Wandelen is met zijn compagnon Theo van Gemert eigenaar van Dirty Fries en Plaza Jagershoef in Eindhoven. Ze zijn van wijkcafetaria uitgegroeid tot succesvol bezorgrestaurant. Deze Horecaheld maakte loaded fries met falafelballetjes.

"Zodra de leasecontracten aflopen stappen we helemaal over op e-bikes"

Hugo van Wandelen (foto) is met zijn compagnon Theo van Gemert eigenaar van Dirty Fries en Plaza Jagershoef in Eindhoven. Ze zijn van wijkcafetaria uitgegroeid tot succesvol bezorgrestaurant. 

‘‘De afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan inzetten op bezorging.

Ook ons assortiment is aangepast: een jaar of acht geleden hebben we als een van de eersten in Nederland loaded fries geïntroduceerd. Beide keuzes hebben goed uitgepakt. Bezorging maakt inmiddels bijna negentig procent van onze omzet uit en de loaded fries zijn een enorme hit. In oktober vorig jaar hebben we een tweede zaak geopend die zich nog meer richt op friet met luxe toppings: Dirty Fries. Vanuit die vestiging, in het centrum van Eindhoven, doen we de bezorging helemaal met e-bikes. Onze andere vestiging zit in een buitenwijk, daar bezorgen we nog deels met auto’s. Maar zodra de leasecontracten aflopen, stappen we ook daar helemaal over op e-bikes. Wellicht moeten we dan ons bezorggebied iets verkleinen, maar dat hebben we ervoor over. We maken zoveel mogelijk duurzame keuzes. En dat we zo bovendien flink besparen op brandstof en verzekeringen, is mooi meegenomen. Toen bekend werd dat de plastic verpakkingen zouden worden afgeschaft, zijn we ook meteen overgestapt op karton. Dat bleek niet ideaal, de verpakkingen waren niet stevig genoeg. Daarom gebruiken we nu verpakkingen van suikerriet. Die zijn beter voor het milieu en de friet blijft er goed warm en stevig in. Verder voegen we steeds meer vegetarische toppings toe, zoals onze loaded fries Beiroet. We merken dat het thema duurzaamheid leeft bij onze klanten, we krijgen bijvoorbeeld regelmatig positieve reacties op onze verpakkingen. Dat stimuleert ons om hier stappen in te blijven zetten.”

Meer Horecahelden

  • Arnhem | Kies•Menu

    Bauke Dekker

    Kiezen voor duurzaamheid en 100% elektrische bezorging. Bauke weet wat futureproof ondernemen is!

  • Breda | Nerdish

    Felipe & Marconi Moscoso Cruz

    Deze 'Online foodhall' bezorgt gerechten uit verschillende wereldkeukens vanaf één plek.

  • Den Bosch | Oven Aan, Kom Eraan

    Peter Derks

    Verse ingrediënten, veel groente en alles zelfgemaakt. Dát is waar Peter voor staat! Kijk binnen bij Peter van Oven Aan, Kom Eraan uit Den Bosch.

  • Alle Horecahelden

    Van ondernemers en chefs tot gastheren en gastvrouwen. Laat je inspireren door de bevlogen verhalen van deze toppers uit de horeca.

Hot topics