Recepten en inspiratie van de barbecue

Lente barbecue

Een mooie voorjaarsdag sluit je fijn af met smakelijke gerechten van de barbecue. Van hele kwartel tot geroosterde spitskool met blauwe kaas: de bbq recepten op deze pagina zijn echte toppers, maar staan toch snel op tafel. Laat je inspireren door Sligro!

Entrecote van de BBQ

Ook culinaire hoogstandjes komen van de BBQ. Probeer bijvoorbeeld deze entrecote met asperges van de barbecue. Door de perfecte garnering een waar culinair gerecht.  

Gegrilde voorjaarsgroenten

Asperges zijn hét witte goud van de lente. Door ze te bereiden op de barbecue geef je deze delicatie voorjaarsgroenten een heerlijke boost van smaak.

Gegrilde zuiglam koteletjes

Imponeer je gasten met deze gegrilde koteletjes van zuiglam en gegrilde watermeloen. Een verrassende combinatie die gegarandeerd versteld doet staan.  

Hele kwartel van de bbq

Dit jong gevogelte smaakt heerlijk van de barbecue. De gegrilde venkel en prei maken het gerecht af. Serveer aan mooie spiezen voor een imposante presentatie. 

Kingcrab van de barbecue

Om je vingers bij af te likken: deze gegrilde kingcrab met citroenboter. Een ontzettend smaakvol gerecht dat perfect bij de lente past.

Lente barbecue recepten

Sta jij graag voor de barbecue en wil je je gasten verwennen met smaakvolle gegrilde bbq recepten? Ga aan de slag met deze lekkere barbecuegerechten en je gooit gegarandeerd hoge ogen.

Meer BBQ-inspiratie

Van 'easy' tot 'expert' recepten en van tools tot technieken.