• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Culinaire trend

Meesterlijke patisserie

Ook als je geen Meester Patissier bent, kun je toch meesterlijke creaties maken. Imponeer je gasten met zoete kunstwerkjes!

BLOG MEESTERLIJKE PATISSERIE

Als er één culinaire discipline is waarvoor vakmanschap vereist is, is het wel patisserie. Van sierlijke taartjes en geraffi neerde macarons tot feestelijke desserts en heerlijke bonbons. Laat je inspireren door deze 5 meesterlijke patisseriecreaties.

Recepten

Sluit de avond perfect af met deze zoete recepten. De basis is al gelegd, aan jou de eer om er je eigen draai aan te geven. Imponeer met een echte showstopper of juist met kleine bonbons vol smaak. 

OVER THE TOP VANILLE-BOSVRUCHTENTAART

Een showstopper met een hart van bosvruchtenmousse, frambozencremeux en vanille anglaise. De buitenzijde is voorzien van een paarse glacage, gemaakt met onder meer witte chocolade, gecondenseerde melk en kleurstof.

MANGO-HAZELNOOTBONBONS

Prachtige bonbons waarin de geraffi neerde smaakcombinatie van mango met hazelnoot voor een verrassend effect zorgt. Afwisselende structuren van gelei, ganache en een krokant element maken er helemaal iets bijzonders van.

PASSIEVRUCHTENMACARONS

Prachtige macarons met een heerlijke passievruchtenganache en -gelei. Een visueel spektakel dat aan alle kanten passie voor patisserie uitstraalt.

AMANDELFINANCIERS MET AMARENAKERSEN

Heerlijk basic, deze amandelfinanciers met amarenakersen erbovenop. De kersensmaak komt terug in de zelfgemaakte gelei waarmee de cakejes zijn afgewerkt.

CITROENTARTELETTES

Heerlijk frisse taartjes met een basis van kant-en-klare tartetelettebakjes. Citroenpuree en abrikozengelei geven een heerlijk fruitig accent aan deze eye catchers.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

 • Culinaire trend

  De Foodhall

  Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

 • Culinaire trend

  Kroketten en meer

  Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

 • Culinaire trend

  Gerookt en gegrild wild

  Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

Hot topics