Culinaire trend

New Food Cuisine

Na generatie X (de patatgeneratie) kwam generatie Y (de smashed-avocadogeneratie of millennials) en nu is er sprake van generatie Z (de bowlgeneratie). Samen met de millennials maakt gen-Z in 2030 zo'n 75% van de beroepsbevolking uit. De impact die deze groep gaat maken is dus bijzonder groot, juist in de horeca. Tijd om zes populaire gen-Z foodtrends onder de loep te nemen.  

BLOG NEW FOOD CUISINE

Van eigenzinnig kleurgebruik en solo sharing tot traditioneel maar dan anders. Je leest meer over de gen-Z foodtrends in onderstaande blog. 

Recepten met gen-Z foodtrends

Dompel jezelf onder in gen-Z foodtrends. Van eigenzinnig kleurgeberuik tot alles lokaal.

trend 1: eigenzinnig kleurgebruik

GOUDGELE MAISCRÈME-BRÛLÉE MET GOUDEN POPCORN

Een gerecht met geen 'silver', maar een 'golden lining': een goudgele crème brûlée van mais met gezouten karamel is gagarneerd met gouden popcorn. 

Trend 2: flavour mash ups

CHAWANMUSHI CUSTARD MET KOKKELS

Een soort mollige custard, maar dan op basis van Japanse dashi. De in sake gestoofde kokkels met wakame maken het plaatje compleet: zoet en umami ineen. Een geslaagde combinatie van smaken, die je niet snel vergeet. 

trend 3: solo sharing

FRANSE TAPAS

Multiculti: tapas op zijn Frans. Extravagante ingrediënten als kwartel, oester, eend en brioche strijden allemaal om de eer. Het gerecht is geïnspireerd op de stijl van restaurant Avant Comptoir de la Terre in Parijs. 

trend 4: mix & matching dinner

SOFT TACO DINNER

Met dit ensemble kan je gast naar persoonlijke smaak zijn eigen taco's samenstellen. Van bonenvulling tot salsa, het resultaat is kleurrijk en divers. 

trend 5: liever lokaal

SALADE VAN EIGEN BODEM

Een Hollandse salade, waarvan het verhaal dik in orde is. Alle ingrediënten komen namelijk uit ons eigen land. Denk aan makreel, komkommer, roodlof, radijs en... quinoa! 

trend 6: traditioneel maar dan anders

VEGAN GLUTENVRJE LASAGNE

Deze klassiek ogende, smeuïge lasagne is gemaakt van dunne laagjes knolselderij en aubergine, afgewisseld met pulled oats en een veganistisch 'bechamel' van amandelmelk. 

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Food Swaps

Wie goed eet, voelt zich goed, en daarvan zijn we ons steeds meer bewust.

Culinaire trend

Cocktails, mix it!

De populariteit van cocktails neemt nog altijd toe. Bartender Eva Stathaki vertelt!

Culinaire trend

Insecten

Bijzonder rijk aan eiwitten en tot op zekere hoogte bruikbaar als vleesvervanger. Zet insecten op je kaart!

Culinaire trend

Haute friture

De 'vette hap' getransformeerd naar een duurzaam product van hoge kwaliteit. 

Hot topics