Culinaire trend

Haute Friture

Anno 2022 is de 'vette hap' getransformeerd naar een duurzaam, ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Luxe ingrediënten, bij voorkeur van dichtbij en atijd verrassend gepresenteerd: met deze recepten tilt iedereen frituren naar een hoger niveau.  

BLOG HAUTE FRITURE

Honderd procent passend bij de New Food Generation is de opkomst van de haute friture. Weg met die saaie bitterbal, kom maar door met die luxe variant, haute friture is dé trend van 2022. 

Recepten Haute Friture

Met toegankelijke ingrediënten of juist met convenience kun je naar hartelust experimenteren.  

H'APPETIZER MET AVOCADO EN KRUIDEN

Een mooi strak hapje, bestaande uit een kant-en-klare vega-snack geflankeerd door een huisgemaakte avocadocrème, besprenkeld met kleurrijke cressen en pepers. 

CHICKENLESS STICKY KETJAP NUGGETS

Deze kant-en-klare kiploze nuggets doen niet onder voor reguliere chickennuggets, maar zijn wél een stukje duurzamer. En extra lekker met sticky ketjap als saus. 

WILDE BITTERBALLEN MET PORTMOSTERD

Bij een huisgemaakte ibtterbal op basis van houtduif in een zeer kruidige salpicon serveer je een bijzondere mosterd. In dit geval een mosterd op bais van rodewijnazijn en port. 

NOORDZEE-KRABKROKET

Behalve de naam van de saus komt werkelijk alles in dit gerecht van dichtbij.  Hollandse heerlijkheid in een notendop. 

KIPSCHNITZEL MET TRUFFELTAPENADE

Een kant-en-klare gefrituurde biomeerwaarde kipschnitzel met truffeltapenade en een frisse groenekruidensalade.

LOADED TWISTERS MET KREEFT

Met een kick van de geblancheerde groene asperges en morilles. Uitgebalanceerd en een ware smaaksensatie.

'SHOARMAROL' VAN LAMSRUMP

Een fusie tussen een loempia en shoarma, gemaakt van lamsvlees en groente. Met huisgemaakte harissa. 

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends

Culinaire trend

Food Swaps

Wie goed eet, voelt zich goed, en daarvan zijn we ons steeds meer bewust.

Culinaire trend

Cocktails, mix it!

De populariteit van cocktails neemt nog altijd toe. Bartender Eva Stathaki vertelt!

Culinaire trend

New food cuisine

De impact die gen-Z gaat maken is bijzonder groot, juist in de horeca.

Culinaire trend

Insecten

Bijzonder rijk aan eiwitten en tot op zekere hoogte bruikbaar als vleesvervanger. Zet insecten op je kaart!

Hot topics