• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
LEESTIJD: 3 minuten

Blog | Wild van wild

Wild is misschien niet het meest toegankelijke vlees, behalve voor fijnproevers en doorgewinterde culi’s. Maar wild is wel uitermate geschikt om je mee te onderscheiden. Bovendien kun je met de keuze voor wild je footprint verlagen: wild voedt zichzelf, leeft op zichzelf en komt van dichtbij. Ga je ook nog eens voor een andere verhouding van groenten en vlees, dan ben je niet alleen goed bezig, je zorgt ook nog eens voor raffinement en elegantie op het bord. En met de juiste drankpairing maak je het plaatje compleet!

Wild voor beginners

Misschien ben je zelf geen beginner op het gebied van wild, je gast kan dat wel zijn. Daarom zetten we de belangrijkste kenmerken en usp's van het wild uit deze productie voor je op een rij. Een goed verhaal!

  • Wildzwijnpastrami: kruidig, hartig en heeft een mooie, zachte structuur.
  • Gekonfijte ganzenbout: een volle, hartige smaak van zacht gekonfijt Hollands wild. Het vette van het konfijten is erg aangenaam.
  • Stoofvlees van ree: zacht en kruidig, ideaal met friszure garnituren. • Hertenfilet: mals en heerlijk om medium/rare en lauwwarm te eten. Zeer toegankelijk wild.
  • Ganzenborstfilet: een toegankelijke wildsmaak en heerlijk krokant gefrituurd om als streetfood op Aziatische wijze te eten. De zuren in de marinade komen de filet ten goede en maken het wat malser.
  • Reerugfilet: een van de meest delicate wildsoorten. Heerlijk om rood eten en je hebt eigenlijk geen mes en vork nodig. Erg subtiel.

Gestage karaage

Kara wat? Karaage, je spreekt het uit als kara-age. Het is Japans voor een bereidingswijze waarbij je ingrediënten marineert, door aardappelzetmeel (katakuriko) of bloem haalt en dan frituurt. In het recept Karaage van ganzenborstfilet met koolsalade, komkommer en mierikswortel laten we de ganzenborst eerst gestaag en lekker lang in ponzu marineren. Zo krijg je een intense smaakbeleving en een heerlijk malse binnenkant. En dat alles in een krokant jasje. Itadakimasu (vrij vertaald: eet smakelijk).

Wild Light

Stond wild ooit synoniem aan zware gerechten, de trend van nu is juist het serveren van wild op een ‘light’-manier. Dat lichte geldt zowel voor het grammage (voordelig!) als voor het soort gerecht. De horecagast wil immers geen grote stukken vlees meer. En door te zorgen voor frisse begeleiders ontstaan mooie, lichte gerechten die helemaal passen in deze tijd. Voordeliger, gezonder en misschien zélfs wel lekkerder. Een goed voorbeeld is de stoof van ree, toch al wat lichter qua vlees, met heerlijk frisse garnituur.

Hot topics