Amsterdam | Cedars
Elias Sumer
Als je met Midden-Oosterse smaken bent opgegroeid, is dat in Libanees restaurant Cedars een pre. Eigenaar Elias vertelt hoe hij zijn team samenstelt.
Op een gegeven moment kwamen twee van hen vragen of we misschien werk voor ze hadden. Dat hadden we zeker, want vooral voor de afwas is het moeilijk om personeel te vinden. Soms stonden we als koks aan het eind van de avond de afwas nog weg te werken. De twee draaien nu al een tijdje mee en dat gaat heel goed. Alleen de communicatie is weleens lastig, aangezien een van hen geen Engels spreekt. Maar we komen er altijd wel uit. De kracht van ons bedrijf is dat we heel laagdrempelig zijn, het maakt ons niet uit waar je vandaan komt. Het is mooi dat we deze mensen, die veel hebben meegemaakt, kunnen helpen om hier in Nederland hun draai te vinden. Het maakt ons als team bewuster van het feit dat we het hier zo slecht nog niet hebben. Je hoort de verhalen over oorlog wel op het nieuws, maar het is andere koek als je een collega hebt die het zelf heeft meegemaakt. Ik zie duidelijk dat de saamhorigheid binnen het team is gegroeid. Hoewel de keukenploeg gelukkig niet meer alle afwas hoeft te doen, helpen we op drukke avonden nog steeds. Het is echt teamwork. Uiteraard delen onze Oekraïense collega’s ook in het fooiengeld. Ze waren daar helemaal verbaasd over en glunderden van oor tot oor. Maar voor ons is het logisch: zij dragen er immers ook aan bij dat alles soepel verloopt en we onze gasten zo goed mogelijk kunnen bedienen.”
Amsterdam | Cedars
Elias Sumer
Als je met Midden-Oosterse smaken bent opgegroeid, is dat in Libanees restaurant Cedars een pre. Eigenaar Elias vertelt hoe hij zijn team samenstelt.
Groenlo | Cubanos
Tim Peters
Van cultuurverschillen in zijn team merkt Tim Peters eigenlijk niets. Hij ziet vooral de voordelen van een team met veel nationaliteiten.
Otterlo | De Waldhoorn
Jan Willem Bloem
Werken met een multicultureel team heeft zo z'n voordelen, vindt Jan Willem Bloem. Lees verder en ontdek welke voordelen dat zijn.