• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Otterlo | De Waldhoorn

Jan Willem Bloem

Jan Willem Bloem is eigenaar van De Waldhoorn in Otterlo. Chef kok van De Waldhoorn is Mark Versteeg en deze Horecaheld maakte veluwse pannegies.

‘Het is voor het hele team een verrijking om met andere culturen te werken’

Jan Willem Bloem is eigenaar van De Waldhoorn in Otterlo.

‘‘Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kijken we niet naar waar iemand vandaan komt. Het is veel belangrijker of iemand de juiste instelling heeft"

"We hebben het ook in onze visie en missie staan dat we een bedrijf zijn waar leeftijd, cultuur of religie nooit een belemmering vormen. Niet iedereen begrijpt dat, gasten denken soms dat we buitenlandse medewerkers in dienst hebben omdat we geen Nederlands personeel kunnen vinden. Maar het is niet uit nood geboren, we nemen iemand aan omdat diegene de beste persoon is voor de job. Nu werken er enkele vluchtelingen uit Oekraïne bij ons en we hebben een medewerker die uit Roemenië komt. Statushouders beginnen meestal in de afwas om ervaring op te doen, maar krijgen alle kans om op te klimmen. Als ze passen in het team en zich verder willen ontwikkelen, kunnen ze bijvoorbeeld een koksopleiding volgen. Hier ondersteunen we ze dan volledig in. De taal vormt eigenlijk nooit een barrière, met Google Translate kom je een heel eind. Wel is het soms wennen aan de Nederlandse cultuur. In veel culturen is het gebruikelijk dat je doet wat je wordt opgedragen. Terwijl het hier heel normaal is om je mening te geven als je het ergens niet mee eens bent, ook voor parttimers. Al met al is het voor het hele team een verrijking om met andere culturen te werken. Je krijgt een breder wereldbeeld, dat is goed voor je persoonlijke én professionele ontwikkeling. Er is nog een voordeel, want we ontvangen veel internationale gasten. En als je al gewend bent om met andere culturen om te gaan, kun je die gasten ook beter bedienen.”

Meer Horecahelden

 • Zeddam | Hotel Ruimzicht

  Tom Geerdink

  Twee Oekraiense vluchtelingen zijn een aanwinst voor het keukenteam van chef Tom. Hij vertelt over zijn ervaringen.

 • Amsterdam | Cedars

  Elias Sumer

  Als je met Midden-Oosterse smaken bent opgegroeid, is dat in Libanees restaurant Cedars een pre. Eigenaar Elias vertelt hoe hij zijn team samenstelt.

 • Groenlo | Cubanos

  Tim Peters

  Van cultuurverschillen in zijn team merkt Tim Peters eigenlijk niets. Hij ziet vooral de voordelen van een team met veel nationaliteiten.

Hot topics