Utrecht | Guillotine

Guillermo Wijnen

Chef Guillermo ziet koken voor iemand met een allergie   als een uitdaging. Dat wordt gewaardeerd door gasten, net als de oprechte aandacht aan tafel.  

‘Gasten Genieten van De oprechte Aandacht Aan tafel’

Guillermo wijnen is mede-eigenaar en chef van Restaurant Guillotine in Utrecht.

‘‘In internetreviews over ons restaurant wordt opvallend vaak geschreven dat gasten zo hebben genoten van de oprechte aandacht aan tafel. Mijn collega’s Martine en Marnix zijn daar heel goed in. Zij voelen perfect aan of een gast die extra aandacht op prijs stelt, of juist wat meer met rust gelaten wil worden. Een ander punt dat in de reviews vaak genoemd wordt, is dat we een stapje extra zetten voor mensen met een allergie. Er zijn chefs die daar moeite mee hebben, maar bij mij beginnen de radertjes in mijn hoofd meteen te draaien. Ik weet het wel graag van tevoren, maar dan doe ik ook mijn best om een gerechtje te maken dat niet onderdoet voor het ‘origineel’. Ik vind dat juist zo mooi aan dit creatieve beroep, steeds iets nieuws bedenken! We werken met een klein, ervaren team dat goed op elkaar is ingespeeld. De sfeer onderling is vriendschappelijk en het team straalt uit dat het fijn werken is met elkaar. Dat merken gasten natuurlijk ook. En ook met het eten willen we onze gasten verrassen. Ik maak graag mooie gerechtjes van ondergewaardeerde producten, zoals vlees van incourante delen. Vorig jaar hebben we de Gouden Pollepel van het AD gewonnen voor de regio Utrecht. We zijn niet de beste zaak van Utrecht - dat willen we ook helemaal niet zijn - maar uit de recensie bleek wel dat de totaalbeleving klopt: de prijs-kwaliteitverhouding, het eten, de aandacht voor de gast én de aankleding. Een geweldige opsteker voor ons hele team!”

Meer Horecahelden

Hot topics