Utrecht | Guillotine
Guillermo Wijnen
Chef Guillermo ziet koken voor iemand met een allergie als een uitdaging. Dat wordt gewaardeerd door gasten, net als de oprechte aandacht aan tafel.
‘‘Bij de verbouwing van ons pand, een voormalige kerk, wilden we een open sfeer creëren. Dat hebben we onder andere gedaan door een chef’s table rondom de open keuken te maken. Als gast voel je je echt betrokken bij wat er in de keuken gebeurt en zie je de gerechten van a tot z ontstaan. Het zijn aparte tafels, maar door de barconstructie ontstaat er vaak contact tussen twee naastgelegen tafels. Het gebeurt regelmatig dat gasten die naast elkaar hebben gezeten tijdens het diner, aan het eind van de avond nog samen een borrel drinken in de bar. In ons restaurant staat de muziek bewust wat harder, ook dat draagt bij aan de ontspannen sfeer. Je hoeft je niet opgelaten te voelen als er hard wordt gelachen aan tafel. Ons concept is: in een ongedwongen sfeer genieten van alles om je heen. Ik vind het belangrijk om vast te houden aan onze keuzes. Zo creëren we ook vanzelf een klantenkring die bij ons past. We zijn onderscheidend en uniek in Limburg en we merken dat ons concept vooral jongeren aanspreekt. Maar ook oudere gasten geven aan het eind van de avond vaak aan oprecht te hebben genoten van de fijne sfeer. Ik vind het belangrijk om terugkerende gasten te herkennen. Dat gebeurt bij ons niet alleen door het bedienend personeel, maar ook door het keukenpersoneel. Echte gastvrijheid zit ’m volgens mij in dat soort kleine dingen.”