• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
de Moer | HGE Groep

Alistair Miskimming

Alistair Miskimming was executive chef Benelux bij de Internationale Restaurantgroep Jamie’s Italian. Hij is nu Executive chef van HGE Groep. Deze Horecaheld maakte pompoenrisotte met 'nduja.

‘Van Jamie heb ik geleerd dat je het verhaal achter een gerecht moet overbrengen’

Alistair Miskimming was executive chef Benelux bij de Internationale Restaurantgroep Jamie’s Italian. Hij is nu Executive chef van HGE Groep.

‘‘Zodra Jamie Oliver op tv kwam, ben ik hem gaan volgen.

Zijn filosofie spreekt me erg aan: je moet geen concessies doen als het gaat om de kwaliteit van je ingrediënten. Toen de franchisenemer van zijn restaurant Jamie’s Italian in Rotterdam me vroeg als executive chef voor de Benelux, had ik al dertig jaar horeca-ervaring en verwachtte ik niet veel meer te kunnen leren. Dat bleek een misvatting.

Jamie is bijvoorbeeld erg goed in het bewaken van de kwaliteit. Elk restaurant moest de herkomst van de ingrediënten invoeren in een centraal systeem. Als er dan ergens een ziekte of ander probleem opdook, konden ze vanuit Engeland dat product met één druk op de knop wereldwijd blokkeren. We mochten ook alleen ingrediënten met maximaal vier E-nummers gebruiken en alleen vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Ik heb nog veel dezelfde leveranciers als destijds en kies nog altijd voor de hoogste kwaliteit.

Wat ik ook van Jamie heb geleerd, is dat je het verhaal achter een gerecht moet overbrengen. Bijvoorbeeld dat er voor de risotto Acquerello-rijst is gebruikt, die is gemaakt door een Italiaans familiebedrijf in de buurt van Turijn. Doordat de rijst een paar jaar droogt in gekoelde silo’s, bevat hij minder zetmeel en absorbeert hij veel smaak.

En vertel er dan ook bij dat die risotto bestrooid is met pangrattato, dat Italianen vroeger vaak gebruikten als alternatief voor dure Parmezaanse kaas. Zo zorg je dat een gerecht meer gaat leven voor je gast.”

Meer Horecahelden

 • Antwerpen | Het Gebaar

  Roger van Damme

  Ferran Adrià is een belangrijke leermeester geweest voor chef Roger van Damme. Lees hier hoe Ferran Roger vernieuwend leerde koken.

 • Eindhoven | Le Cozy

  Bruno Braga

  Chef Bruno Braga leerde veel in de tijd dat hij voor de beroemde Sloveense chef Mario Lesnik werkte. Lees snel welke lessen hij onthouden heeft.

 • Amsterdam | Baut

  Angelo Kremmydas

  Yotam Ottolenghi is de inspiratiebron voor Angelo Kremmydas. Angelo profiteert nog steeds van wat hij in Yotams restaurant leerde. Check wat dat is!

Hot topics