Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt
Amsterdam | Baut

Angelo Kremmydas

Angelo kremmydas was van 2014 tot 2017 chef bij Nopi in Londen, een restaurant van Yotam Ottolenghi. Nu is hij executive chef bij Baut Amsterdam. Deze Horecaheld maakte tonijn met tarama, berberespecerijen en zwarte-knoflookcrème.

‘Yotam liet me zien hoe belangrijk het is om je eigen specerijenmengsels te maken’

Angelo kremmydas was van 2014 tot 2017 chef bij Nopi in Londen, een restaurant van Yotam Ottolenghi. Nu is hij executive chef bij Baut Amsterdam.

‘‘Ik ben opgegroeid in Griekenland, waar Yotam Ottolenghi een stuk minder bekend was dan in Engeland of Nederland.

Toen ik de kans kreeg om chef in zijn restaurant Nopi te worden, kende ik hem dus nog niet goed. Maar ik ontdekte al snel dat zijn manier van koken me erg aansprak.

De Midden-Oosterse en Griekse keuken lijken op elkaar, bijvoorbeeld in het gebruik van kruiden en specerijen. Yotam ontwikkelde de gerechten in een testkeuken en daarna had ik de vrijheid om er mijn eigen draai aan te geven.

Nopi was een druk restaurant, we verwelkomden zo’n vijfduizend gasten per week. Bij BAUT is het niveau en de energie vergelijkbaar: we zijn zeven dagen per week open, hebben een hoog werktempo en maken gerechten met drie à vier handelingen, hoog op smaak. Ik heb nog steeds veel profijt van mijn ervaring bij Nopi. In Griekenland was ik het gewend om veel met vlees en vis te werken, maar ik heb van Yotam geleerd om vaker groente als uitgangspunt te nemen.

Ook de fijne kneepjes van het veganistisch koken leerde ik van hem, ik had er bijvoorbeeld nooit bij stilgestaan dat je roerei ook met tofoe kunt maken. Verder liet Yotam me zien hoe belangrijk het is om je eigen specerijenmengsels te maken, die zijn zoveel smaakvoller dan kant-en-klare mengsels. Tonijn breng ik bijvoorbeeld op smaak met huisgemaakte berberespecerijen. Voor extra smaak gebruik ik zwarte knoflook, een ingrediënt dat je in elk kookboek van Ottolenghi zult aantreffen.”

Meer Horecahelden

  • De Moer | HGE Groep

    Alistair Miskimming

    Chef Alistair Miskimming ziet Jamie Oliver als belangrijke leermeester. Ontdek wat Jamie hem leerde en hoe hij daar nog steeds van profiteert.

  • Eindhoven | Le Cozy

    Bruno Braga

    Chef Bruno Braga leerde veel in de tijd dat hij voor de beroemde Sloveense chef Mario Lesnik werkte. Lees snel welke lessen hij onthouden heeft.

  • Antwerpen | Het Gebaar

    Roger van Damme

    Ferran Adrià is een belangrijke leermeester geweest voor chef Roger van Damme. Lees hier hoe Ferran Roger vernieuwend leerde koken.

Hot topics