• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt
Eindhoven | Le Cozy

Bruno Braga

Bruno Braga werkte onder andere voor Mario Lesnik en Gordon Ramsay. De Portugees is nu chef de cuisine bij Le Cozy Eindhoven en was voorheen chef bij Mood Strijp-S Eindhoven. Deze Horecaheld maakte gekonfijte kabeljauw met aardappelpuree en groenten.

‘Dankzij Mario ben ik veel gaan lezen en heb ik mijn productkennis vergroot’

Bruno Braga werkte onder andere voor Mario Lesnik en Gordon Ramsay. De Portugees is nu chef de cuisine bij Le Cozy Eindhoven.

‘‘De chef aan wie ik alles te danken heb, is de Sloveen Mario Lesnik.

Ik heb met hem gewerkt in een restaurant in Zuid-Engeland en zie hem als mijn belangrijkste mentor. In die tijd maakte ik dagen van één uur ’s middags tot negen uur ’s ochtends, omdat ik de hele nacht met Mario zat te praten over eten.

Het belangrijkste dat ik van hem heb geleerd, is dat goed koken draait om een goede organisatie. Werken in een restaurantkeuken is heel stressvol. Dan scheelt het ontzettend als je je voorraden op orde hebt en gestructureerd werkt.

Mario was een temperamentvolle chef. Hij ging altijd voor perfectie en stond onder hoge druk, dus ik begrijp wel dat hij regelmatig uitviel. Het maakte me toen soms onzeker, maar uiteindelijk heeft het me sterker en beter gemaakt. Hij vond bijvoorbeeld dat ik te weinig productkennis had, waardoor ik veel ben gaan lezen. Daar pluk ik nog elke dag de vruchten van.

Ik heb ook stage gelopen bij Gorden Ramsay, die heeft al net zoveel temperament. Toch heb ik zelf een andere stijl van lesgeven: ik bewaar mijn kalmte. De generatie van nu eist het ook gewoon om goed behandeld te worden. Net als Mario probeer ik mijn leerlingen wel te stimuleren om hun productkennis te vergroten.

Ik kom uit Portugal en ben opgegroeid met kabeljauwgerechten. Mijn recept voor gekonfijte kabeljauw neem ik mee naar elk land waar ik werk. Onder invloed van alle chefs met wie ik heb gewerkt, onder wie Mario, heb ik het steeds iets verder aangepast.”

Meer Horecahelden

 • De Moer | HGE Groep

  Alistair Miskimming

  Chef Alistair Miskimming ziet Jamie Oliver als belangrijke leermeester. Ontdek wat Jamie hem leerde en hoe hij daar nog steeds van profiteert.

 • Antwerpen | Het Gebaar

  Roger van Damme

  Ferran Adrià is een belangrijke leermeester geweest voor chef Roger van Damme. Lees hier hoe Ferran Roger vernieuwend leerde koken.

 • Amsterdam | Baut

  Angelo Kremmydas

  Yotam Ottolenghi is de inspiratiebron voor Angelo Kremmydas. Angelo profiteert nog steeds van wat hij in Yotams restaurant leerde. Check wat dat is!

Hot topics