Eindhoven | Bunkr
Marc op de Weegh
Verwacht in het eerste AI-gestuurde restaurant geen onpersoonlijke behandeling. Door processen te automatiseren, is er juist meer tijd aan tafel.
‘‘Toen ik de kans kreeg om een nieuw restaurant te openen in Zoetermeer, wilde ik heel bewust afwijken van het aanbod dat er al was. Er zaten vooral veel all you can eat- en ketenrestaurants, plus twee restaurants in het hogere segment. Daartussenin zag ik ruimte. Bovendien viel het me op dat er nog geen restaurant was dat kwalitatief goede visgerechten serveerde. Daar hebben we onze menukaart op aangepast. En dat is ook wat we nu van gasten als reactie krijgen: ‘Dit was er nog niet in Zoetermeer!’ We zien ook dat de visgerechten veel besteld worden, vooral het visplateau om te delen is populair. We zitten op een mooie locatie en kijken uit over het water van de Dobbeplas. Het restaurant dat voorheen in dit pand zat, was alleen open voor diner. Maar deze locatie leent zich juist goed voor een lunch met uitzicht over het water. Ook die reactie krijgen we vaak, dat het zo fijn is dat je hier nu ook kunt lunchen. Daarnaast leent het pand zich goed voor het organiseren van besloten evenementen: we hebben twee terrassen, een vide, een serre en een loungegedeelte. We bieden dan ook diverse arrangementen aan voor elke gelegenheid. Tot nu toe werpt deze aanpak zijn vruchten af: de eerste paar maanden hebben we beter gedraaid dan verwacht. Ik onderneem sowieso vaak tegen de stroom in. Zo heb ik in de moeilijke jaren die achter ons liggen juist veel geïnvesteerd. Dat werd me vaak afgeraden, maar ik zag mooie kansen om door te groeien en had het lef om die kansen te grijpen.”